opstina gornji milanovac

5. oktobar 2018.
Renoviranje škole kao rođendanski poklon


Povodom obeležavanja dana druge osnovne škole , Predsednik opštine Dejan Kovačević danas je obelodanio informaciju koja će obradovati sve zaposlene u ovoj školi i učenike koji tu školu pohađaju. Osnovna škola „Momčilo Nastasijević“ će u narednoj godini biti potpuno rekonstruisana. Za tu namenu Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima opredelila je 200 000 000 dinara. Opština Gornji Milanovac će izdvajanjem sredstvima u iznosu od 5 000 000 dinara finansirati projektnu dokumentaciju.


gm

Izvor: Sajt osnovne škole Momčilo Nastasijević


“Mi ćemo gledati da tender završimo do nove godine, a u sledećoj godini da krenemo rekonstrukciju. Znači da ćemo školu koja je izgrađena u drugoj polovini 20. veka obnoviti u potpunosti“. Prostor koji škola poseduje a do sada nije imao namenu niti bio korišćen , rekonstrukcijom dobija svoju namenu:„Predviđeno je da to bude stalni prostor Muzičke škole koja inače treba da uđe u raspored škola na teritoriji opštine Gornji Milanovac .Takođe uradićemo i jednu modernu kuhinju koju smo planirali da zajedno koriste i druga osnovna škola i PU Sunce, na mnogo većoj površini od one koja jeste danas u PU Sunce , kako bi mogli da na najkvalitetniji način pripremamo obroke za naše mališane. Dovoljnog kapaciteta da zadovolji potrebe i PU Sunce i druge osnovne škole. Dvesta miliona dinara je jako veliki novac i cela škola će moći da se renovira sa tim novcem“, istakao je Kovačević.


Osnovna škola "Momčilo Nastasijević" u Gornjem Milanovcu osnovana je rešenjem Skupštine opštine Gornji Milanovac broj 02-6069 od 29. aprila 1964. godine deobom postojeće, jedine osnovne škole. U svom sastavu u početku rada imala je izdvojena odeljenja u Jablanici, Lunjevici i Ljutovnici ca 795 učenika u matičnoj školi i 159 učenika u izdvojenim odeljenjima.


Kao nova škola, pod nazivom II osnovna škola počela je ca radom školske 1964/1965. godine u novoj školskoj zgradi koja je bila izgrađena na mestu gde se nalazila stara zgrada bivše "Brusničke škole".U početku, matična škola ima 20 odeljenja ca blizu 40 učenika u svakom odeljenju. Zbog nedostatka prostora, nastava je izvođena u tri smene, a neka odeljenja mlađih razreda radila su u bivšoj zgradi internata u malim i nepodesnim prostorijama ca velikim brojem učenika.


Povratak na: Saopštenja


logo opstine gornji milanovac

Ćir    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Opština Gornji Milanovac

Adresa: Takovska 2,

32300 Gornji Milanovac, Srbija

Tel: +381 32 / 515 0050

Fax: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Usuditi se, to je cena napretka!