opstina gornji milanovac

9. novembar 2018.
Gornji Milanovac misli na najugroženije


U organizaciji Centra za socijalni rad Gornji Milanovac i Crvenog krsta Gornji Milanovac, a pod pokroviteljstvom predsednika opštine Dejana Kovačevića, u restoranu „Takovski vrt“ održan je donatorski ručak kako bi se obezbedila sredstva najsiromašnijim građanima.


gm

Povod za održavanje Donatorskog ručka jeste obeležavanje Svetskog dana borbe protiv siromaštva i za cilj ima širenje svesti o potrebi iskorenjivanja siromaštva u celom svetu.


gm

Pozdravljajući prisutne pokrovitelj ručka i predsednik opštine Gornji Milanovac Dejan Kovačević istakao je da u današnjem vremenu treba biti solidaran sa ljudima koji imaju manje od drugih i da treba što češće obraćati pažnju na ljude kojima treba pomoć: „Mi smo jedna zajednica koja je kompaktna i veoma sam srećan što sam predsednik opštine gde ne postoji zavist i gde su svi spremni jedni drugima da pomognu. Za to je pokazatelj i današnji dan i hvala vam svima koji ste se odazvali.“ Predsednik Kovačević se zahvalio i gospodinu Ivanu Kozoderoviću koji je izašao u susret i obezbedio prostor za održavanje ručka, kao i muzičkom sastavu „Poko Rubato“ koji su profesori muzičke škole „Doktor Vojislav Vučković“ iz Čačka.


gm

Direktor Centra za socijalni rad Aleksandar Jevtović zahvalio se svim donatorima u ime ove ustanove i u svoje lično ime što su podržali ovu akciju prikupljanja sredstava za najugroženije građane opštine Gornji Milanovac.


Prisutne je pozdravio i Nebojša Ivović, sekretar Crvenog krsta koji se zahvalio lokalnoj samoupravi na čelu sa predsednikom opštine, što su prepoznali značaj i podržali ovaj događaj. Takođe, on se zahvalio i u ime svih onih kojima će pomoć stići, a koji su prisustvovali Donatorskom ručku kao i onima koji su donirali novac.


Ovim Donatorskim ručkom prikupljeno je više od 500.000,00 dinara pomoći za najugroženije, a sredstva je moguće uplatiti i donirati i u toku naredne nedelje. Kada podaci budu konačni i potpuni biće objavljen ukupan iznos koji je prikupljen kao i imena svih donatora.


Povratak na: Saopštenja


logo opstine gornji milanovac

Ćir    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Opština Gornji Milanovac

Adresa: Takovska 2,

32300 Gornji Milanovac, Srbija

Tel: +381 32 / 515 0050

Fax: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Usuditi se, to je cena napretka!