opstina gornji milanovac

11. jun 2019.
Počela rekonstrukcija trafostanice


Danas je postavljen kamen temeljac trafostanice 110/35 kV, koja će biti jedini veliki trafo na teritoriji opštine Gornji Milanovac. Tim povodom, radove su obišli predsednik opštine Dejan Kovačević, predsednik Skupštine opštine Lazar Nikolić, direktor Ogranka ED Čačak Milovan Glišić, direktor Pogona Gornji Milanovac Željko Živčević, direktori JP EPS-a, predstavnik Svetske banke.


gm

TS u Gornjem Milanovcu prva je trafostanica od ukupno pet, za koju je dobijena građevinska dozvola za realizaciju projekta Hitne obnove nakon poplava, realizovanog iz sredstava kredita Svetske banke.


gm

S obzirom na značaj Gornjeg Milanovca kao industrijskog giganta i činjenicu da se iz trafostanice napajaju sva domaćinstva, ali i da preko 50% ide industriji, rekonstrukcija trafostanice će umnogome poboljšati funkcionisanje napajanja električnom energijom čitavog milanovačkog kraja.


gm

V.d. direktora JP EPS Milorad Grčić naglasio je da je današnji dan veliki dan kako za EPS, tako i opštinu Gornji Milanovac.


„ Od 1974, kada je puštena u rad, do danas, na TS u Gornjem Milanovcu, osim intervencija prilikom kvarova i neophodnih zamena unutar trafoa, nije nikada rađen ozbiljniji zahvat. Gornji Milanovac je poznat po stabilnoj privredi i industriji, a mnogo je još fabrika koje će se otvoriti u narednom periodu, pa sve očekuju stabilno napajanje koje mi moramo obezbediti. Dosta smo TS do sada modernizovali, insistiramo da oprema bude poslednja reč tehnike u svetu“, rekao je Grčić i dodao da je završetak radova planiran do kraja septembra, nakon čega će Gornji Milanovac, što se tiče napajanja električnom energijom, započeti nov život.


Predsednik opštine Dejan Kovačević se zahvalio prvenstveno državi Srbiji na ulaganju u Gornji Milanovac, kako u obnovu infrastrukture, tako i u obnovu trafostanice.


„Gornji Milanovac je privredno najrazvijeniji grad u Moravičkom i Raškom okrugu, stoga ćemo nastojati da obezbedimo što bolje uslove, kako za našu privredu, tako i za stanovištvo. Posle 45 godina, Gornji Milanovac će dobiti moderan trafo, čime će svi građani i privreda imati redovono napajanje električnom energijom. Ovo danas što radimo je početak nove industrijalizacije Gornjeg Milanovca, jer kad imate sve energente na visokom nivou, imate priliku i dalje da se razvijate. U planu je i nova investicija posle ove, nova trafostanica u južnom delu industrijske zone, čime će se poboljšati snabdevanje električnom energijom, što se nadam da ćemo u budućnosti ostvariti“, rekao je Kovačević.


Ukupna vrednost investicije u rekonstrukciju TS iznosi 3.234.023,18 evra, od čega je vrednost opreme 1.542.896,65 evra, dok je ugovorena vrednost radova 1.691.126,53 evra.


Povratak na: Saopštenja


logo opstine gornji milanovac

Ćir    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Opština Gornji Milanovac

Adresa: Takovska 2,

32300 Gornji Milanovac, Srbija

Tel: +381 32 / 515 0050

Fax: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Usuditi se, to je cena napretka!