opstina gornji milanovac

16. mart 2017.
Predsednik Kovačević se sastao sa potpredsednicom Vlade Zoranom Mihajlović


Predsednik opštine Gornji Milanovac Dejan Kovačević prisustvovao je sastanku, u zgradi Vlade Republike Srbije, koji je organizovala potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture prof. dr Zorana Mihajlović.


Tema sastanka bilo je sprovođenje Zakona o ozakonjenju objekata i okončanje popisa nelegalno izgrađenih objekata.


Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, kao ministarstvo koje vrši nadzor nad primenom Zakona o ozakonjenju objekata predstavilo je rezultate ostvarene u popisu nelegalno izgrađenih objekata.


Potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović pohvalila je opštinu Gornji Milanovac, koja je četvrta u Srbiji po brzini popisa nelegalno izgrađenih objekata.


gm

Predsednik opštine Dejan Kovačević istakao je nakon završenog sastanka da je izuzetno zadovoljan kako je sam sastanak protekao i da je bio ponosan kada je čuo pohvale koje su izrečene na račun opštine Gornji Milanovac, po pitanju procesa ozakonjenja objekata. Rekao je da će opština imati korist od takse za ozakonjenje u iznosu od oko 100 miliona dinara, isto toliko i od poreza na nepokretnosti, a ta sredstva će biti uložena u poboljšanje infrastrukture u našoj opštini. Pohvalio je rad Opštinske uprave i zalaganje zaposlenih u njoj da se ova faza procesa ozakonjenja završi u rekordnom roku. Posebno je pohvalio nove zaposlene na procesu ozakonjenja, koji su primljeni na osnovu saglasnosti Vlade Republike Srbije, koji su svi mladi ljudi, izuzetno vredni i koji su kao tek svršeni studenti dobili priliku da odmah rade u svojoj struci.


Sastanku je prisustvovala i pomoćnica ministarke građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Darinka Đuran.


gm

Povratak na: Saopštenja


logo opstine gornji milanovac

Ćir    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Opština Gornji Milanovac

Adresa: Takovska 2,

32300 Gornji Milanovac, Srbija

Tel: +381 32 / 515 0050

Fax: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Usuditi se, to je cena napretka!