opstina gornji milanovac

18. mart 2017.
Renovirana Mesna kancelarija u Pranjanima


U Pranjanima su otvorene renovirane prostorije Mesne kancelarije, koje se nalaze u sklopu rekonstruisane zgrade Doma kulture. Sredstva u iznosu od 1.875.461,47 dinara izdvojena su iz budžeta opštine Gornji Milanovac.


gm

„Izuzetno mi je drago što smo u Pranjanima ovim lepim povodom. Zadovoljstvo mi je da otvorim ispostavu Opštinske uprave u Pranjanima, što sam jesanas i obećao. Otvaramo kancelariju koja će biti na usluzi svim građanima od Gojne Gore do Teočina. Ovde će biti stalno prisutna dvaslužbenika Opštinske uprave, a ukoliko se bude ukazala potreba biće ih i više. Građani ovog dela opštine će ovde moći da predaju sve zahteve i da urade sve ono što mogu i u Uslužnom centru u zgradi opštine. Želimo da smanjimo nepotrebne izdatke građanima jer ne moraju više za sva dokumenta da dolaze u Milanovac, kao i da Pranjane dodatno osnažimo i da im vratimo značaj, kao što je to nekada bilo. Jednom sedmično će ovde biti prisutan i predstavnik Kancelarije za poljoprivredu, što će biti od velikog značaja za poljoprivredne proizvođače iz ovog kraja. Kancelarija za poljoprivredu postoji od prošle godine i njenim osnivanjem dobili smo plansko osmišljavanje poljoprivredne politike na teritoriji opštine Gornji Milanovac. Tako da ćemo i ovde na terenu videti kakvi su efekti te politike i šta eventualno treba da ispravimo u narednom periodu. Ovo je prva, ali ne i poslednja kancelarija koju ćemo otvoriti u našim selima. Želja nam je da približimo Opštinsku upravu građanima bez obzira gde žive. Ceo projekat je finansirala opština, sa blizu dva miliona dinara. Mi ćemo u ovoj godini nastaviti rekonstrukciju čitave zgrade Doma kulture, a ono što je najznačajnije uređene su prostorije u kojima će biti smeštena Mesna kancelarija“, istakao je prilikom otvaranja predsednik opštine Gornji Milanovac Dejan Kovačević.


gm

Svečanom otvaranju prisustvovali su i zamenica predsednika opštine Jadranka Dostanić, predsednik Skupštine opštine, sekretar Skupštine opštine, načelnik Opštinske uprave, članovi Opštinskog veća, odbornici Skupštine opštine, direktori javnih preduzeća i ustanova, direktor Doma zdravlja u Čačku dr Aleksandar Pajović i veliki broj građana i predstavnika medija iz Gornjeg Milanovca, Čačka i Kraljeva.


gm

„Ova zgrada je renovirana posle 70 godina. Rekonstruisan je jedan deo i ja se nadam da ćemo uspeti ove godine da završimo kompletan objekat. Najvažnija stvar je otvaranje kancelarije Opštinske uprave i to što građani neće morati za osnovna dokumenta da idu do grada, već će to sve moći ovde da završe. Zahvaljujem se predsedniku opštine i Opštinskoj upravi što su pomogli da dobijemo ovakav prostor, a građanima što su bili uz nas“, rekao je predsednik Mesne zajednice Pranjani i član Opštinskog veća zadužen za poljoprivredu i razvoj mesnih zajednica Radovin Veselinović.


gm

Predsednik opštine je istakao da će u narednom periodu i ostale veće sredine dobiti ovakve prostorije i da je Opštinska uprava tehnički potpuno spremna da odgovori izazovima njene decentralizacije. Dostupnost Opštinske uprave svakom građaninu, na svakom delu teritorije opštine Gornji Milanovac, glavni je cilj opštinskog rukovodstva.


Kancelarija u Pranjanima će već od ponedeljka biti na usluzi građanima ovog dela naše opštine.


gm

Povratak na: Saopštenja


logo opstine gornji milanovac

Ćir    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Opština Gornji Milanovac

Adresa: Takovska 2,

32300 Gornji Milanovac, Srbija

Tel: +381 32 / 515 0050

Fax: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Usuditi se, to je cena napretka!