opstina gornji milanovac

13. mart 2018.
Poseta litvanskoj kompaniji „Enerstena“


Predsednik opštine Gornji Milanovac Dejan Kovačević doputovao je u dvodnevnu posetu litvanskoj kompaniji „Enerstena“. Pored Kovačevića, delegaciju čine i Žarko Savićević, ugledni privrednik iz našeg grada, Đorđe Vukadinović iz Kancelarije za javna ulaganja, predstavnici Novog Pazara, Priboja i Šapca. Članovi delegacije pozvani su od strane predstavnika litvanske kompanije, kako bi im bila prezentovana iskustva koja se tiču grejanja i kotlova na biomasu.


gm

„Enerstena Grupa“ je jedna od vodećih firmi u Centralnoj i Istočnoj Evropi u sferi projektovanja, proizvodnje i instalacije opreme za grejanje i kogeneraciju na biomasu. Istražujući zemlje Zapadnog Balkana kao tržišta sa visokim potencijalom rasta i imajući u vidu trenutno stanje kotlana u Gornjem Milanovcu,prepoznali su potencijal opštine Gornji Milanovac da postoji ekonomsko i ekološko obrazloženje za prelazak sa mazuta na biomasu u proizvodnji toplotne energije. Pored ovoga na sastanku su razmenjena iskustva po pitanju obnovljivih izvora energije, kao i iskustva po pitanju novih tehnologija iz ovih oblasti.


gm

Delegacija iz Srbije će posetiti centralu firme „Enerstena“ gde će im biti prezentovana iskustva o uspesima Litvanije u prelazu na biomasu na daljinsko grejanje, a takođe će posetiti i proizvodni pogon firme. Sa svojim domaćinima, obići će i nekoliko toplana i kogeneracijskihenergena na biomasu.


gm

Povratak na: Saopštenja


logo opstine gornji milanovac

Ćir    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Opština Gornji Milanovac

Adresa: Takovska 2,

32300 Gornji Milanovac, Srbija

Tel: +381 32 / 515 0050

Fax: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Usuditi se, to je cena napretka!