opstina gornji milanovac

4. maj 2018.
Vašar na novoj lokaciji


Tradicionalni vašar u Gornjem Milanovcu koji se svake godine održava 22. maja u strogom centru grada, ove godine biće izmešten na novu lokaciju i održaće se u Železničkoj ulici.


gm

Prema rečima načelnika Opštinske uprave opštine Gornji Milanovac Aleksandra Jevtovića, samo održavanje vašara u centru grada nosi sa sobom gužvu i brojne probleme, naročito kada je reč o intervencijama hitnih službi – Hitne pomoći, vatrogasaca i ostalih hitnih službi: „Kao jedna od najboljih lokacija za organizovanje vašara izabrana je Železnička ulica, i to od „Ideje“ do raskrsnice za igralište SD Takovo. Na tom prostoru ima nešto više mesta nego što je to bio ranije slučaj, pa će tu biti obeleženo između 550 – 600 mesta, dimenzija 2 puta 1 metar. Zakup za svako mesto je hiljadu i petsto dinara i u skladu je sa Odlukom o lokalnim komunalnim taksama po kojoj se za organizovanje vašara naplaćuje naknada od sedamsto pedeset dinara po metru kvadratnom.“ Jevtović je naglasio da za razliku od prethodnih godina kada je vašar organizovala MZ Gornji Milanovac i kada je cena mesta bila dve hiljade i petsto dinara po metru kvadratnom, sada je ta cena drastično niža.


gm

Načelnik opštinske uprave je rekao da u odnosu na prethodnu godinu, kada je prodato četiri stotine i pedeset mesta, ove godine će biti iscrtano više, a i interesovanje prodavaca ove godine je veće. Na novoj lokaciji će biti mnogo više prostora i biće dosta lakše ljudima koji izlažu i prodaju svoju robu na tim tezgama.


gm

Svi zainteresovani prodavci, od 7. maja, u zgradi Opštinske uprave u ulici Tihomira Matijevića 4, mogu da izvrše zakup svog mesta.


Za vreme trajanja vašara ovaj deo Železničke ulice biće potpuno zatvoren za saobraćaj.


Povratak na: Saopštenja


logo opstine gornji milanovac

Ćir    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Opština Gornji Milanovac

Adresa: Takovska 2,

32300 Gornji Milanovac, Srbija

Tel: +381 32 / 515 0050

Fax: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Usuditi se, to je cena napretka!