opstina gornji milanovac

15. септембар 2014.
Општина Горњи Милановац добила рачунарску опрему кроз пројекат Exchange 4


Општина Горњи Милановац је из донаторских средстава кроз програм Exchange 4, реализујући пројекат "Наша имовина подржава наш развој" добила рачунарску опрему - конкретно 5 радних станица, 6 монитора, један сервер - за потребе пописа и управљања имовином која се налази у власништву локалне самоуправе.


Наша општина заједно са Општинама Лучани и Ариље реализује пројекат који финансира Европска унија, а спроводи Стална конференција градова и општина. Пројекат траје 12 месеци и укупна вредност активности износи 207.529,92 евра.Подсећамо, доношењем Закона о јавној својини у 2011. години, створени су услови на националном нивоу да локалне самоуправе добију власништво над сопственом имовином и да се успостави ефикасан систем њеног управљања што је од великог значаја за целу заједницу. Због свог значаја, за локалне самоуправе и за интеграционе процесе Србије за ЕУ, процес пописа имовине је подржан од стране Делегације Европске уније и Савета Европе кроз овај пројекат и у току је седми месец реализације. Након завршетка пројекта очекује се да највише користи од постигнутих резултата имају грађани, предузетници, приватни инвеститори али и локална самоуправа која ће имати увид у своје капацитете у смислу располагања својом имовином чија ће се и вредност проценити овим пројектом како би се она пласирала на тржиште и чијом би се продајом остварили додатни приходи за локалну самоуправу.


Крајњи циљ активности на пројекту је побољшање конкурентности локалне економије општине Горњи Милановац кроз успостављање ефикасног и одговорног система управљања имовином који олакшава економски развој и доводи до повећања локалних прихода.
Повратак на: Саопштења
Ћир    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Општина Горњи Милановац

Aдреса: Tаковска 2,

32300 Горњи Mилановац, Србија

Тел: +381 32 / 515 0050

Факс: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Усудити се, то је цена напретка!