opstina gornji milanovac

03. децембар 2014.
100-годишњица Колубарско-сувоборске битке


Обележена 100-годишњица Колубарско - сувоборске битке у Горњем МилановцуПредставници Општине Горњи Милановац, представници Војске Србије и представници Друштва за неговање традиција ослободилачких ратова Србије обележили су данас 100-годишњицу Колубарско-сувоборске битке, полагањем венаца на спомен бисте Војводи Живојину Мишићу, Ђенералу Терзићу, споменику 1300 каплара и на спомен обележја у Бољковцима и тиме одали почаст славним ратницима Колубарско–сувоборске битке.


Председник општине Милисав Мирковић и заменик председника општине Мирослав Миловановић положили су венац на спомен бисту Војводи Живојину Мишићу на Тргу кнеза Михаила. Испред Војске Србије венац је положио командант Гарнизона Војске Србије у Горњем Милановцу потпуковник Недељко Планојевић, а испред Друштва за неговање традиција ослободилачких ратова Србије председник друштва Драгољуб Љуришић и удружења у Горњем Милановцу Владимир Јовановић. Поред горњомилановачких званичника венце су положили и гости из Београда и Аранђеловца представници Друштва за неговање традиција ослободилачких ратова Србије.


  


Извођењем монодраме "Милунка - исповест о животу од прве пушке до прве метле", театра "Балкан нови покрет" у Горњем Милановцу започела манифестација у спомен јунака Великог рата - "Они су нам даривали слободу".


Повратак на: Саопштења
Ћир    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Општина Горњи Милановац

Aдреса: Tаковска 2,

32300 Горњи Mилановац, Србија

Тел: +381 32 / 515 0050

Факс: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Усудити се, то је цена напретка!