opstina gornji milanovac

16. јул 2018.
Дом у Срезојевцима поново у власништву општине


На састанку који је одржан протекле недеље у селу Срезојевци, Дом ове Месне заједнице пребачен је у власништво општине Горњи Милановац.


gm

Заменица председника општине Јадранка Достанић, председник Месне заједнице Иван Остојић и чланови Савета месне заједнице Срезојевци одржали су састанак Савета на којем је присуствовао и господин Александар Пауновић, купац задруге „Сувобор“ у чијем склопу је се налазио и Дом МЗ Срезојевци. На састанку је извршена примопредаја овог објекта. Наиме, породица Пауновић вратила је Дом у власништво општини Горњи Милановац.


gm

Том приликом, заменица председника општине, Јадранка Достанић, изјавила је да је немаршношћу других овај Дом прекњижен на другог власника: „Господин Пауновић је куповином земљорадничке задруге „Сувобор“ постао власник и овог објекта. Он је са својом породицом донео одлуку да тај Дом врати у власништво општине Горњи Милановац и селу Срезојевци. У име општине Горњи Милановац и у име мештана Срезојеваца ја се породици Пауновић захваљујем.“ Заменица председника општине најавила је у наредном периоду и реконструкцију овог објекта у оној мери колико је то потребно. Према њеним речима, објекат је у добром стању и предстоје му неке ситне поправке.


gm

Александар Пауновић, садашњи власник задруге „Сувобор“ изјавио је да, иако је куповином ове задруге Дом у Срезојевцима постао власништво његове породице, нису се двоумили када је реч о враћању овог објекта општини: „Ми знамо да су ову зграду правили мештани у сарадњи са словенском општином Старше и због тога смо одлучили, уз консултацију са председником МЗ Срезојевци и са људима из општине, да им овај објекат поклонимо.“


Председник Савета МЗ Срезојевци, Иван Остојић, назвао је овај чин враћања Дома у власништво општине часним чином. Према његовим речима мештани села су захвални породици Пауновић што су учинили овако леп гест.
Повратак на: Саопштења


logo opstine gornji milanovac

Ћир    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Општина Горњи Милановац

Aдреса: Tаковска 2,

32300 Горњи Mилановац, Србија

Тел: +381 32 / 515 0050

Факс: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Усудити се, то је цена напретка!