opstina gornji milanovac

25. јул 2018.
У циљу безбеднијег саобраћаја данас у Милановцу постављено 2 доплер радара и десет светлосних саобраћајних знакова „Пера пешак“


Уградњом два доплер радара на уласку у Горњи Милановац из праваца Београд и Чачак и десет „Пера пешака„ у области школа и вртића локална власт је на још један начин ове године показала бригу о саобраћају у Милановачкој општини. Обзиром да се ближи почетак школске године данас постављени знакови би требало да скрену пажњу несавесним возачима да више воде рачуна у зонама куда се деца највише крећу.


gm

„То не значи да смо до сада имали проблема са возачима када су у питању ове зоне али ми морамо учинити све да наша деца буду безбедна како на путу до школе тако и у школском дворишту и школској згради. Све милановачке школе смо опремили најсавременијом видео опремом. Камере су постављена на кључним раскрсницама у граду, ове године смо увели и градски превоз након дужег периода. Претходне две године првацима смо указивали на понашање у саобраћају дарујући им „Пажљивка“ – приручник намењен деци тог узраста који има едукативни карактер“, истакао је председник општине Дејан Ковачевић.


gm

Доплер радари поред информативне и упозоравајуће улоге које имају на поставњеним локацијама, бележиће и статистику проласка возила из два правца и у оба смера на местима где се налазе. Такође поред броја возила која излазе и улазе у град ови паметни уређаји памтиће и број направљених прекршаја у току целе године. Иначе и радари и светлосни знаци „Пера пешак“ користе независно напајање путем соларног панела који је постављен на сваки знак посебно. Набавка, испорука и уградња ове сигнализације коштала је 1.188.000 дианра са ПДВ-ом.


gm

gm

Локална самоуправа је определила велика средства у овој година како би побољшала стање на локалним и некатегорисаним путевима за које је и надлежна. Ускоро креће реконструкција односно израда нових саобраћаница како на градском тако и на сеоском подручју.


gm

gmПовратак на: Саопштења


logo opstine gornji milanovac

Ћир    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Општина Горњи Милановац

Aдреса: Tаковска 2,

32300 Горњи Mилановац, Србија

Тел: +381 32 / 515 0050

Факс: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Усудити се, то је цена напретка!