opstina gornji milanovac

2. август 2018.
Осми Илиндански сусрети у Каменици


Месна заједница Дружетићи и основна школа „Иво Андрић“ из Прањана, уз подршку општине Горњи Милановац, Културног центра Горњи Милановац и Туристичке организације Горњи Милановац и ове године, већ традиционално осми пут, организовали су Илинданске дане. Циљ одржавања ове манифестације јесте да се српска култура, језик, традиција и фолклор отргну од заборава.


gm

У име домаћина, учеснике, госте програма и мештане Дружетића и околних села поздравио је директор основне школе „Иво Андрић“ из Прањана Зоран Пантовић, рекавши да ова манифестација треба да буде супротност ријалити програмима који се свакодневно приказују на малим екранима: „Жеља нам је да нашим ученицима, нашој деци покажемо да постоји и друга, лепша страна. Трудићемо се и даље да ова манифестација траје, да сваке године буде све масовнија и успешнија.“


gm

У име општине Горњи Милановац присутне је поздравила заменица председника општине Јадранка Достанић која је овогодишње Илинданске дана прогласила отвореним: „Општина Горњи Милановац активно прати и подржава све културне манифестације које се одржавају посебно на сеоском подручју наше општине и покушавамо да их омасовимо. Тако је и када је реч о овој манифестацији, која после осам године, сваке године има већи број учесника и посетилаца.“


gm

Испред удружења грађана „ГМ еко баланс“ присутнима се обратио Иван Бешлагић који је поздравио учеснике кампа „Извиђачка авантура – Сувобор 2018“ и уједно се захвалио општини Горњи Милановац, Црвеном крсту Горњи Милановац и основној школи „Иво Андрић“ из Прањана који су помогли и подржали одржавање овог кампа.


gm

Прве вечери фестивала, поред културно уметничког програма и наступа фолклорних група КУД „Шумадија“ из Горњег Милановца и КУД „Фра“ из Чачка, наступ је имала и певачка група „Лира“ из Чачка и књижевно друштво „Запис“. Организована су и спортска такмичења, шаховски турнир у јуниорској и сениорској конкуренцији, турнир у стоном тенису и малом фудбалу, као и ликовна колонија. Уважени ликовни уметник из Горњег Милановца, Илија Дражовић, поклонио је заменици председника општине Јадранки Достанић слику са овогодишње ликовне колоније.


gm

Данас, другог дана манифестације, на програму је вашар.
Повратак на: Саопштења


logo opstine gornji milanovac

Ћир    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Општина Горњи Милановац

Aдреса: Tаковска 2,

32300 Горњи Mилановац, Србија

Тел: +381 32 / 515 0050

Факс: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Усудити се, то је цена напретка!