opstina gornji milanovac

17. август 2018.
О Б А В Е Ш Т Е Њ Е KОМЕСАРИЈАТА ЗА ИЗБЕГЛИЦЕ И МИГРАЦИЈЕ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ


У Федерацији Босне и Херцеговине је у току Пројекат регистрације непокретности који се односи на усклађивање података о непокретностима између катастра и земљишне књиге по новом премеру. Циљ пројекта је замена старих земљишних књига у циљу обједињавања и успостављања јединствене евиденције о непокретностима с којим многа избегла лица нису упозната, а у сврху заштите њихових имовинских интереса и смањења високих трошкова каснијег доказивања постојања права на непокретностима.


gm

Како би лица избегла из Федерације Босне и Херцеговине била упућена у своја права у поступку регистрације непокретности у том ентитету, Влада Републике Српске донела је одлуку којом је формирано шест канцеларија за пружање бесплатне правне помоћи. Канцеларије су успостављене у оквиру Републичке управе за геодетске и имовинско правне послове (РУГИП-а) и то у следећим градовима: Бања Луци, Мркоњић Граду, Бијељини, Зворнику, Источном Сарајеву и Општини Невесиње. Такође је формирана и канцеларија у Новом Саду, у булевару Краља Александра број 14 (тел:021/382-1157).


Сва заинтересована лица могу се јавити лично или телефоном земљишно –књижним канцеларијама општинских судова у Федерацији БиХ. Преглед катастарских података доступан је на сајту www.katastar.ba, а на сајту www.e-grunt.ba могућ је увид у земљишно-књижне податке на основу броја парцеле и броја земљишно-књижног улошка.


За све додатне информације контактирати Повереника за избеглице и миграције за територију општине Горњи Милановац. Контакт телефон 032 515 0060
Повратак на: Саопштења


logo opstine gornji milanovac

Ћир    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Општина Горњи Милановац

Aдреса: Tаковска 2,

32300 Горњи Mилановац, Србија

Тел: +381 32 / 515 0050

Факс: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Усудити се, то је цена напретка!