opstina gornji milanovac

29. август 2018.
Прањанско удружење „Понос“ позитиван пример за све породице


Заменица председника општине Јадранка Достанић, посетила је јуче Прањане и манифестацију коју организује прањанско удружење „Понос“. Ово удружење основано је пре десет година и окупља породице са троје и више деце из овог краја.


gm

Овом приликом заменица председника општине је истакла да општина Горњи Милановац интензивно ради на помоћи породицама са децом, посебно када су у питању породице са троје и више деце: „Буџетом Општине за треће, четврто и свако наредно дете планирана су средства у износу од 100.000 динара, а за прво и за друго дете тај износ је 60.000 динара.“ Такође, осврнула се и на нове мере популационе политике и подстицаја рађања које су од јануара месеца почеле да се спроводе на државном нивоу и истакла да се оснивањем Министарства без портфеља задуженог за демографију и популациону политику опредељују значајна средства у ту сврху: „Пре свега, за прво дете мајке добијају 100.000 динара, за друго дете добијају 12.000 месечно у току две године, за треће дете добијају 18.000 динара месечно на период од десет година. Издвајање ових средстава и са државног и са локалног нивоа је јако значајно, с обзиром да је познато да је ситуација у Србији и у Горњем Милановцу уопште, када је реч о рађању и популационој политици, значајно узела маха и ми као локална самоуправа се трудимо да те мере подржимо.“


gm

Општина Горњи Милановац сваке године узима учешће на овој манифестацији и том приликом подели симболичне поклоне прањанским малишанима из овог удружења. Ове године деца су добила школски прибор и слатки пакет који је донирала компанија Swisslion-Takovo. „Ове године смо направили пакете пре свега за ђаке прваке и за осталу школску, али и предшколску децу. Такође, компанија „Swisslion-Takovo“ је спремила доста слатких пакетића и искрено се надам да ћемо данас обрадовати дечицу“, рекла је Јадранка Достанић.


gm

Удружење „Понос“ постоји већ десет година на подручју Прањана, а основао га је Радовин Веселиновић који и сам има четворо деце. Ово удружење се традиционално окупља сваке године 28. августа, на Велику Госпојину, када се организује дружење за породице из удружења.


Заменица председника општине изразила је наду да се ова идеја удруживања прошири и на друге месне заједнице са територије општине Горњи Милановац.
Повратак на: Саопштења


logo opstine gornji milanovac

Ћир    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Општина Горњи Милановац

Aдреса: Tаковска 2,

32300 Горњи Mилановац, Србија

Тел: +381 32 / 515 0050

Факс: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Усудити се, то је цена напретка!