opstina gornji milanovac

10. септембар 2018.
80 ари грађевинског земљишта у центру града у власништву општине Горњи Милановац


Општина Горњи Милановац ће део дуговања фирме „Градитељ“ намирити преузимањем парцела у центру града које су у власништву некадашњег грађевинског гиганта. Председник општине најавио је да ће на тим местима бити постављена нова кванташка пијаца и паркинг који ће користити Јавно предузеће за изградњу: „Општина Горњи Милановац према закону мора уплатити средства на рачун Градитеља, која ће истог дана бити враћена за порез које ово предузеће дугује према општини Горњи Милановац. Значајно је рећи да ћемо ми у центру града добити мало испод 80 ари грађевинског земљишта, које можемо користити за више намена.“ Када је реч о овом земљишту, Ковачевић је нагласио и могућност издавања простора који остане слободан.


gm

На одржаној седници усвојен је и Предлог репрограма дуга који Општина као оснивач апотекарске установе има према добављачима. Једино фирма „Лековит“ из Шапца није пристала да јој се део дуга исплаћује у наредне три године без камате: „Новац за то смо обезбедили, исто као што ћемо обезбедити новац и у наредне три године за исплату дуговања свим осталим повериоцима апотеке. Морам рећи да смо наследили катастрофално стање у апотекарској установи и да смо успели да извучемо најбоље што смо могли.“ Председник се осврнуо и на новог закупца, компанију Family farm и рекао да ће стара дуговања бити сервисирана и од њихове ренте: „ Family farm је једнократно уплатио за ову годину комплетну закупнину за све објекте. Уз сагласност локалне самоуправе ушли су у реконструкцију објеката у којима је она потребна и у наредном периоду, чим се та реконструкција заврши, они ће отворити своје апотеке.“


gm

Већници су гласали и подржали доношење новог Статута општине Горњи Милановац на основу потреба да се уподоби са новим Законом. Такође, на одржаној седници одобрен је и другог ребаланса буџета.


gmПовратак на: Саопштења


logo opstine gornji milanovac

Ћир    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Општина Горњи Милановац

Aдреса: Tаковска 2,

32300 Горњи Mилановац, Србија

Тел: +381 32 / 515 0050

Факс: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Усудити се, то је цена напретка!