opstina gornji milanovac

05. децембар 2014.
Одржана седница Скупштине општине


skupstina opstine

Одборници Скупштине општине Горњи Милановац усвојили су данас буџет општине за наредну 2015 годину, као и извештај о извршењу буџета у првих девет месеци ове године.


Буџетом општине Горњи Милановац за 2015-ту годину предвиђени су приходи у износу од милијарду 187 милиона динара. На приходној страни, највише ће се новаца остварити по основу пореза на зараде, односно од пореза на имовину . Док на другој, расходној страни, буџет је рашчлањен на три сегмента - нешто више од 489 милиона динара је планирано за инвестиције, велики део за социјална давања, а преостали део биће утрошен на плате и материјалне трошкове буџетских корисника.


skupstina opstine

Председник општине Милисав Мирковић је и овом приликом апострофирао да се општинским средствима мора располагати домаћински, а као потврду тога, навео оцену државне ревизије која је од 27 контролисаних општина, Параћин и Горњи Милановац издвојила као општине са најмање неправилности у располагању буџетским средствима. Највише заслуга за један квалитетан рад и овако заслужно високу оцену, председник Мирковић припусује горњомилановачкој Општинској управи а која се, према његовим речима, издигла и изнад политике и своју надлежност спроводи професионално и законито. Такође, истакавши да су се и сви буџетски корисници добро понашали у свом пословању и да су и за наредну годину представили реалне планове, тако да можемо са обезбеђеним средствима олакшавајуће ући у нову годину, посебно што имамо на располагању и буџетски суфицит, рекао је председник општине при усвајању новог буџета.


Одборници су данас имали прилику да виде путем графичког приказа садржајно представљање Стратешког мастер плана одрживог развоја планине Рудник од 2014-2024. године, о коме је говорио др Слободан Вучићевић, доктор шумарства и члана експертског тима за израду овог стратешког документа. Градови Крагујевац и Чачак и општине Горњи Милановац, Топола, Кнић су се усагласиле да у циљу њиховог даљег економског и инфрастрктурног развоја израде овај стратешки документ који је прошао и јавне расправе у свим градовима и као такав се нашао и на усвајању локалних и градских парламената.


Пометњу на 21-ој седници локалног парламента, изазвао је предлог одлуке којим би се ограничио рад угоститељских објеката.Прво су се о томе изјашњавали шефови одборничких група,а када је тачка дошла на дневни ред, предлагач, Комисија за притужбе, предлоге и друге преставке, је са четири гласа за и једним против, донела одлуку да своју тачку повуче са дневног реда, како би се Одлука дорадила.

Ћир    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Општина Горњи Милановац

Aдреса: Tаковска 2,

32300 Горњи Mилановац, Србија

Тел: +381 32 / 515 0050

Факс: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Усудити се, то је цена напретка!