opstina gornji milanovac

14. септембар 2018.
Горњи Милановац од следеће године под непрекидним напоном


Реконструкцијом постојеће трафостанице и изграњом нове, индустрија и грађанство Горњег Милановца ће од краја следеће године имати снабдевање електричном енергијом без прекида.


gm

Ребаланс буџета општине Горњи Милановац за текућу годину који је данас изгласан на седници Скупштине општине, садржи у себи и суму од 2. 800. 000 динара на име парцеле коју је „Електропривреда Србије“ прибавила и укњижила на своје име, а која је била власништво Општине Горњи Милановац. На основу Одлуке овог државног предузећа, планирана је комплетна реконструкција постојеће трафо станице која напаја цео град. Радови, за које се очекује да почну у овој грађевинској сезони, вредности су око 4.000.000 евра. По речима председника општине Горњи Милановац, Дејана Ковачевића на помолу је и изградња нове трафо станице:


„Оно што је такође планирано и за шта постоје техничка документа, јесте изградња још једне трафо станице која би била у јужној индустријској зони поред њиховог погона електро дистрибуције овде у Горњем Милановцу, како би имали напајање и индрустрије и грађанства са две стране и како не би долазило до прекида електричне енергије и снабдевања електричном енергијом у неком наредном периоду и када су у питању ремонти постојећих трафостаница или можда неки мањи кварови“, рекао је Ковачевић.


gm

Ребалансом буџета опредељен је и одређен износ средстава за уподобљавање кошаркашких терена на Нешковића брду која користе деца са тог подручја:


“Ти терени су урађени давних година. Већ су оронули и желимо да их поправимо, да урадимо нови асфалт, да их оградимо и ставимо нове кошеве како би деца са тог подручја имала могућност да на најбољи начин користе своје слободно време, а то је уз спорт негде и најлакше. Ускоро ће бити расписан и конкурс за нова подстицајна средства за спорт. Средствима која су преостала у висини од 2. 000. 000 динара финансираћемо првенствено обнову свих објеката који су намењени за спорт “, закључио је председник општине.


Одборници милановачке скупштине на данашњем заседању разматрали су 13 тачака дневног реда међу којима су биле и тачке о разрешењу односно именовању директора ЈКП „Горњи Милановац“ и директора Центра за социјални рад као и оставци односно избору новог члана Општинског већа.


На место директора ЈКП „Горњи Милаовац“ именован је досадашњи вршилац дужности директора Иван Лазић, док је на место директора Центра за социјални рад именован Александар Јевтовић. Нови већник Општинског већа биће Лазар Мирјанић.


Одборници су изгласали и Одлуку о постављењу заменика председника општине. Ту функцију ће од сада вршити досадашњи већник Општинског већа Ненад Вучићевић.


„Захвалио бих се на коректној сарадњи досадашњем помоћнику Александру Видојевићу, а Ненад Вучићевић је мој доскорашњи сарадник у већу. Имао сам одличну сарадњу са њим и надам се да ћемо у наредном периоду ако не тако онда још и боље сарађивати“, рекао је Ковачевић и пожелео да новоизабрани помоћник настави сарадњу са локалном самоуправом и са њим као председником у духу добрих коалиционих односа. Иначе према коалиционом споразуму, ово место припада Социјалистичкој Партији Србије
Повратак на: Саопштења


logo opstine gornji milanovac

Ћир    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Општина Горњи Милановац

Aдреса: Tаковска 2,

32300 Горњи Mилановац, Србија

Тел: +381 32 / 515 0050

Факс: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Усудити се, то је цена напретка!