opstina gornji milanovac

27. септембар 2018.
Отворени Дани Мије Алексића


У част врсног комичара и великана српског глумишта, Мије Алексића, синоћ су у Дому културе свечано отворени Дани Мије Алексића. Ненад Јездић, глумац Атељеа 212 први је добитник награде за допринос глуми која носи име „Мија Алексић – бити глумац“.


gm

У свом обраћању присутнима председник општине Дејан Ковачевић рекао је су многе генерације одрастала уз улоге које је Мија играо: „Овај врсни комичар је својом славном глумачком каријером задужио нас потоње да чувамо сећање на његове глумачке бравуре и да кроз манифестацију оваквог типа обнављамо сећање на њега, а да на млађе генерације преносимо невероватан глумачки дух који га је пратио.“


gm

Први лауреат и добитник новоустановљене награде, Ненад Јездић, рекао је да се још у студентским данима питао како ни једна награда не носи име овог великана: „Зашто тако велико име, тако велик, комплетан и комплексан глумац нема то, што имају неки глумци. Лично, мени је Мија био посебан. Као глумац сам га препознао, инспирисао сам се именом, делом и маштом. “ Јездић је додао да му је ова награда велики подстрек, инспирација и ветар у леђа.


Директор Културног центра Драган Арсић истакао је на организатору била велика одговорност када је реч о почетку живљења овакве једне манифестације: „Модел манифестације је утврђен након вишегодишњих истраживања каријере Мије Алексића. Готово да нема области уметничког стваралаштва где се Мија није опробао. Управо сада, па и убудуће Дани Мије Алексића представљаће сплет позоришне, филмске, ликовне, визуелне и музичке уметности.“


Програм на Данима Мије Алексића отворила је представа „Сирано“ коју су извели глумци Народног позоришта из Београда. Вечерас ће се пред публиком наћи монодрама „Светозар трећи“.


Манифестација „Дани Мије Алексића“ траје до 30. септембра.
Повратак на: Саопштења


logo opstine gornji milanovac

Ћир    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Општина Горњи Милановац

Aдреса: Tаковска 2,

32300 Горњи Mилановац, Србија

Тел: +381 32 / 515 0050

Факс: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Усудити се, то је цена напретка!