opstina gornji milanovac

5. октобар 2018.
Реновирање школе као рођендански поклон


Поводом обележавања дана друге основне школе , Председник општине Дејан Ковачевић данас је обелоданио информацију која ће обрадовати све запослене у овој школи и ученике који ту школу похађају. Основна школа „Момчило Настасијевић“ ће у наредној години бити потпуно реконструисана. За ту намену Канцеларија за управљање јавним улагањима определила је 200 000 000 динара. Општина Горњи Милановац ће издвајањем средствима у износу од 5 000 000 динара финансирати пројектну документацију.


gm

Извор: Сајт основне школе Момчило Настасијевић


“Ми ћемо гледати да тендер завршимо до нове године, а у следећој години да кренемо реконструкцију. Значи да ћемо школу која је изграђена у другој половини 20. века обновити у потпуности“. Простор који школа поседује а до сада није имао намену нити био коришћен , реконструкцијом добија своју намену:„Предвиђено је да то буде стални простор Музичке школе која иначе треба да уђе у распоред школа на територији општине Горњи Милановац .Такође урадићемо и једну модерну кухињу коју смо планирали да заједно користе и друга основна школа и ПУ Сунце, на много већој површини од оне која јесте данас у ПУ Сунце , како би могли да на најквалитетнији начин припремамо оброке за наше малишане. Довољног капацитета да задовољи потребе и ПУ Сунце и друге основне школе. Двеста милиона динара је јако велики новац и цела школа ће моћи да се реновира са тим новцем“, истакао је Ковачевић.


Основна школа "Момчило Настасијевић" у Горњем Милановцу основана је решењем Скупштине општине Горњи Милановац број 02-6069 од 29. априла 1964. године деобом постојеће, једине основне школе. У свом саставу у почетку рада имала је издвојена одељења у Јабланици, Луњевици и Љутовници ca 795 ученика у матичној школи и 159 ученика у издвојеним одељењима.


Као нова школа, под називом II основна школа почела је ca радом школске 1964/1965. године у новој школској згради која је била изграђена нa месту где се налазила стара зграда бивше "Брусничке школе".У почетку, матична школа има 20 одељења ca близу 40 ученика у сваком одељењу. Због недостатка простора, настава је извођена у три смене, а нека одељења млађих разреда радила су у бившој згради интерната у малим и неподесним просторијама ca великим бројем ученика.
Повратак на: Саопштења


logo opstine gornji milanovac

Ћир    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Општина Горњи Милановац

Aдреса: Tаковска 2,

32300 Горњи Mилановац, Србија

Тел: +381 32 / 515 0050

Факс: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Усудити се, то је цена напретка!