opstina gornji milanovac

25. октобар 2018.
НИЧЕ НОВИ ХОТЕЛ У КОШТУНИЋИМА


Потпредседник Владе и министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић и председник општине Горњи Милановац Дејан Ковачевић положили су камен темељац за изградњу новог хотела у Коштунићима. У оквиру 6000 квадрата колико ће ово здање имати наћи ће се 40 соба и 90 места за туристе које пут нанесе у ове крајеве.


gm

Ресорни министар позвао је привреднике који се баве туризмом да аплицирају за средства која је обезбедила Влада Републике Србије за развој туристичке привреде:„Ово је јединствен простор у нашој земљи где се 90 одсто намирница за госте припрема на оближњим пољима и шумарцима и ово је напор наше Владе да унапреди туристичку привреду. То чинимо са постицајним средствима, са каматом од само један посто годишње, и роком отплате од седам година“ истакао је Љајић.


gm

Неколико инвестиција у граду и изградња овог хотела претвориће нашу општину у једно велико градилиште изјавио је председник општине Дејан Ковачевић: „Захваљујем се министру Љајићу који је препознао Коштуниће као добар пример развоја туризма како у Србији тако и у нашој општини. Такође и Чековићу који већ неколико деценија улаже у овај крај и што са тим наставља истом енергијом. Туристички потенцијал Милановца се не може искористити на адекватан начин ако немамо добре смештајне капацитете, стога градња овог хотела са спа центром и конгресном салом много доприноси развоју. Посебно сам задовољан када то раде наши домаћи инвеститори, али не избегавамо да угостимо ни стране који желе да улажу у нашу општину”, истакао је Ковачевић.


gm

Председник компаније “Joмил” која је инвеститор целог пројекта Јован Чековић истакао је да ће хотел располагати и са конференцијским дворанама, затвореним базеном, рестораном и простором за децу: „Велико интересовање за све чиме природа овог краја и наш Центар даривају госте и пасиониране туристе, определило нас је да проширимо смештајни простор и учинимо га још квалитетнијим. Хотел, као и све досад изграђено, градимо властитим средствима. Углавном. Али, у овом случају, истичем охрабрујући изузетак. Влада Србије и Министарство трговине, туризма и телекомуникација су закључили, на основу свега што је овде до сада постигнуто, да и те како заслужујемо државни кредит за почетка градње хотела од 50 милиона динара, са веома повољним условима кредитирања.“


gm

Завршетак радова планиран је за 2020. годину када ће шансу за запослење наћи и 50 мештана овог краја.


gmПовратак на: Саопштења


logo opstine gornji milanovac

Ћир    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Општина Горњи Милановац

Aдреса: Tаковска 2,

32300 Горњи Mилановац, Србија

Тел: +381 32 / 515 0050

Факс: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Усудити се, то је цена напретка!