opstina gornji milanovac

22. новембар 2018.
Потписани уговори о додели бесповратних средстава задругама


Председник општине Дејан Ковачевић потписао је данас са министром без портфеља задуженим за регионални развој и рад јавних предузећа Миланом Кркобабићем уговоре о додели бесповратних средстава која се додељују задругама на основу Конкурса који је расписало ово министартво у оквиру спровођења програма за равномерни регионални развој који је усвојила Влада Републике Србије.


gm

Овог пута средства у износу од по 50 хиљада евра су добиле земљорадничка задруга „Прањанка“ из Прањана, земљорадничка задруга „Агробобица“ из Горњег Милановца и воћарска задруга „Шилопај“ из Шилопаја. У претходном циклусу средства из овог програма у истом износу добила је земљорадничка задруга из Угриноваца чији чланови су се определили да новац уложе у пластеничку производњу, а у ту сврху је постављено 23 пластеника.


gm

У претходне две године на територији општине Горњи Милановац основано је укупно седам задруга.


gm

Поводом потписивања уговора и добијених средстава председник Ковачевић честитао је новооснованим задругама и пожелео им да добијена средства искористе на прави начин како би пољопривреда наше општине наставила да иде узлазном путањом.
Повратак на: Саопштења


logo opstine gornji milanovac

Ћир    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Општина Горњи Милановац

Aдреса: Tаковска 2,

32300 Горњи Mилановац, Србија

Тел: +381 32 / 515 0050

Факс: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Усудити се, то је цена напретка!