opstina gornji milanovac

15. децембар 2014.
Приправницима последњи дан стажирања


Приправници данас завршили програм стручне праксе у горњомилановачкој општини без могућности запослења у јавном сектору


praksa

Општина Горњи Милановац у сарадњи са Националном службом запошљавања, другу годину за редом, реализовала је Програм стручне праксе на основу Акционог плана запошљавања општине Горњи Милановац. За реализацију овог програма, према коме је стажирало двадесет приправника углавном правне и економске струке, као и дипломаца политичких наука, утрошено је око седам милиона динара. Стручна усавршавања у протеклих дванаест месеци приправници су вршили у Општинској управи и јавним предузећима и установама.


С обзиром да је недавном Одлуком Владе Републике Србије строго забрањен пријем нових радника, са препоруком и за смањење броја запослених и за 5 %, приправници су данас завршили годишњу стручну праксу без могућности будућег запослења. Са њима је данас разговор обавила начелница Општинске управе Горица Петровић, захваливши се и у име председника општине Милисава Мирковића на досадашњем ефикасном ангажовању у стицању стручног знања и великој помоћи по одељењима Општинске управе, изразивши жаљење што Општина није у могућности за новим примањима и поред потребе у појединим одељењима за пријем стручних људи, и кадровских профила који недостају. Своја искуства о поверенеим задацима појединачно су изразили и сами приправницима, којима је омогућено и полагање стручног државног испита о трошку општине Горњи Милановац.


Иначе, Одлуком о буџету за 2015. годину у циљу подстицаја запошљавања у општини Горњи Милановац, планирана су средства у износу од десет милиона динара буџетских средстава.


praksa    praksa    praksa
Повратак на: Саопштења
Ћир    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Општина Горњи Милановац

Aдреса: Tаковска 2,

32300 Горњи Mилановац, Србија

Тел: +381 32 / 515 0050

Факс: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Усудити се, то је цена напретка!