opstina gornji milanovac

16. децембар 2014.
Почело потписивање уговора о новчаној помоћи


Потписивање уговора о новчаној помоћи са 652 оштећена земљорадника у елементраним непогодама започето данас


praksa

Председник општине Горњи Милановац Милисав Мирковић започео је данас потписивање уговора о новчаној помоћи са 652 земљорадника, чије земљиште и помоћни објекти су оштећени у елементарним непогодама.


- Општина Горњи Милановац је поред помоћи коју је Република Србија определила кроз програм помоћи за оштећене и порушене стамбене објекте, самостално донела и Програме помоћи пољопривредним произвођачима за оштећене обрадиве површине и помоћне објекте. Средства су прикупљена захвајујући донацијама привреде, појединаца, удружења и страних општина, али и добрим делом из општинског буџета, рекао је данас председник општине потписницима уговора. Наша намера је била добра и можда јединствена у Србији да распоредимо ову врсту помоћи у вредности преко 15 милиона динара која нема улогу надокнаде, јер смо свесни да је процењена штета много већа, али верујемо да је сваки динар помоћи важан, да се бар у једном делу губци ублаже.


Председник општине је скренуо пажњу да уколико има још оних који из некога разлога нису обавештени, а имају пребивалиште на горњомилановачкој територији и имају оштећења на обрадивим површинама и помоћним објектима да изврше пријаве месним канцеларијама или на писарницу Општинске управе. Уједно,захваливши се свим учесницима испред Општинске управе у процењивању штете, доношењу решења и раду са странакама на успешно споведеном великом послу.


Потписивање за земљораднике из Горњег Милановца и околних месних заједница обављено је данас у преподневним сатима у згради Општине, док ће за мештане најугоженијих сеоских средина бити обављено у сеоским месним канцеларијама, како би се избегли трошкови доласка мештана. Тако да ће у Брђанима потписивање бити данас у 12.00 сати, за сутра су планирани Угриновци и околина у 9.00, исти дан поступак потписивања ће бити у Враћевшници само у 12сати, а за четвртак планирано је село Таково са околином у 9 сати, а потписивање у Прањанском крају биће такође у четвртак у 12 сати.


Новац ће непосредно након потисивања Уговора бити пребачен на достављене рачуне власника пољопривредних земљишта.


praksa
Повратак на: Саопштења
Ћир    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Општина Горњи Милановац

Aдреса: Tаковска 2,

32300 Горњи Mилановац, Србија

Тел: +381 32 / 515 0050

Факс: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Усудити се, то је цена напретка!