opstina gornji milanovac

22. децембар 2014.
Бесповратна подстицајна средства за пољопривреду


Потписивање уговора за бесповратна подстицајна средства за пољопривреду по трећем конкурсу


pomoc

Председник општине Милисав Мирковић потписао је данас уговоре са горњомилановачким пољопривредницима који су се пријавили на трећи овогодишњи конкурс за бесповратна подстицајна средства за пољопривреду. Према извештају Комисије за расписивање јавног конкурса за доделу бесповратних средстава, а на основу Програма подршке руралној политици, средства су одобрена за 30 пољопривредника, који су испуњавали све услове.


* За 18 пољопривредника су одобрена средства за набавку нове механизације и опреме
* 8 пољопривредника је конкурисало за набавку опреме за наводњавање
* 4 пољопривредна произвођача ће бесповратна средстава користити за подизање производних засада воћа


Првим овогодишњим конкурсом за 79 пољопривредника подељено је 4 милиона динара, по другом конкурсу за 44 пољопривредана произвођача издвојено је 1.970.000 динара и овим трећим конкурсом за 30 пољопривредника предвиђено је 1.501.715,00 динара.


Председник општине Милисав Мирковић је најавио пољопривредним произвођачима да је и новим буџетом за следећу, 2015. годину, планиран износ средстава за аграрни буџет, односно подстицајна бесповратна средства за пољопривреду. Уједно, назначивши важност планирања ових средстава у аграрном буџету сваке године, како би пољопривредни произвођачи стекли навику и на време планирали обнову опреме и механизације, као и уштеду сопствених средстава у виду учешћа, и тиме стекли право и на бесповратну финансијску помоћ Општине Горњи Милановац.


pomoc    pomoc    pomoc
Повратак на: Саопштења
Ћир    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Општина Горњи Милановац

Aдреса: Tаковска 2,

32300 Горњи Mилановац, Србија

Тел: +381 32 / 515 0050

Факс: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Усудити се, то је цена напретка!