opstina gornji milanovac

26. децембар 2014.
Последња седница Скупштине општине


Одржана последња седница Скупштине општине Горњи Милановац у 2014. годиниsednica

Данашње заседање локалног парламента из Горњег Милановца започето је на позив председнице Скупштине општине Јадранке Достанић минутом ћутања поводом смрти одборнице Љиљане Гачић из Бершића и тиме констатован престанак одборничког мандата.


Приликом расправе о предлогу одлуке о бесплатном превозу пензионера старијих од 65.година у аутобуском саобраћају на гороњмилановачкој територији, јавио се одборник ДСС Душан Ђуровић који сматра да ова одлука треба да се боље припреми у смислу критеријума ко све из предложене категорије треба да користи бесплатан превоз, као и да та бенефиција треба да важи и за труднице, инвалиде и друге социјално угрожене. Он даље сматра да уколико је за све предложене, потребно издвојити много више него планираних средстава из општинског буџета, да знатна уштеда може да се оставри укидањем професионалне функције председника скупштине општине, која у овом својству функционише у малом броју општина и да треба да буде волонтерска, односно по потреби, а онда би се и уштедело и на укидању трошкова надокнада за зараде секретарице и возача председника скупштине, предлог је одборника Ђуровића.


Последње скупштинско заседање у 2014-тој години одборници су искористили да усвоје програме рада свих јавних предузећа и установа у наредној години. Без полемике прихваћени су програми Јавних предузећа за путеве, и изградњу општине, Јавног комуналног предузећа, Апотеке и Дома здравља, Културног центра, Музеја и Библиотеке, као и Спортско-рекреативног центра, Туристичке организације, Дечје установе Сунце и Центра за социјални рад.sednica

Приликом усвајања програма јавних предузће и установа, председник Мирковић је обавестио одборнике о мерама подршке горњомилановачком Дому здравља на којима је интезивно радила општинска радна група, предвођена начелницом Општинске управе Горицом Петровић. Предложене мере ове групе се тичу решавања статуса и надокнада за 29 представника лекара, медицинског и немедицинског особља који нису ажурирани у републички фонд здравственог осигурања, за чије зараде је потребно два милиона и сто хиљада динара месечно, односно 25 милиона годишње. Према речима председника општине најпре је потребно да се реши питање систематског прегледа са Болницом и да се направи репрограм дуга и да се убудуће процентуално регулише колико коме средстава припада.


Одборници су овом приликом усвојили и Локални акциони план запошљавања, за који ће у 2015.години бити издвојено 10 милиона динара из буџета општине Горњи Милановац.
Повратак на: Саопштења
Ћир    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Општина Горњи Милановац

Aдреса: Tаковска 2,

32300 Горњи Mилановац, Србија

Тел: +381 32 / 515 0050

Факс: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Усудити се, то је цена напретка!