opstina gornji milanovac

17. септембар 2014.
Седамдесетогодишњица ослобођења рудничко-таковског краја


У Горњем Милановцу достојанствено обележена седамдесетогодишњица ослобођења рудничко-таковског краја од немачких окупатора.


Свечана академија поводом обележавања јубилеја - 70 година од ослобођења Рудничко-таковског краја од немачких окупатора, одржана је данас у згради Окружног начелства у Горњем Милановцу из које је славни војвода Живојин Мишић пре 100 година командовао својим јунацима да крену у одлучну Рудничку офанзиву, када је започета Сувоборско-колубарска битка где је извојевао једну од најблиставијих својих победа.


Пре самог почетка програма свечаности, на градском тргу на споменику "Слободе", венце су положили представници Војске Србије, локалне самоуправе и горњомилановачке борачке организације. Дугогодишњи организатор Сабора бораца ослободилачких ратова и члан борачке организације Владимир Јовановић је првенствено најавио званичну химну борачке организације "Партизан сам, тим се дичем" а потом позвао све присутне да минутом ћутања одају почаст свима онима који су дале животе у вековној борби српског народа за своју слободу. Опширније у прилогу.


Данашњу свечаност употпунио је програм певачке женске групе КУД-а "Шумадија", песникиња Вера Павић са својом песмом "Опраштам али не заборављам" и фрулаш Мићо Сатарић који је мелодијом "Друже Тито ми ти се кунемо" побрао велики аплауз присутних бораца.

Повратак на: Саопштења
Ћир    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Општина Горњи Милановац

Aдреса: Tаковска 2,

32300 Горњи Mилановац, Србија

Тел: +381 32 / 515 0050

Факс: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Усудити се, то је цена напретка!