opstina gornji milanovac

29. децембар 2014.
Одржана 62. седница Општинског већа


opstinsko vece

Пред већницима последње седнице у 2014. години Општинског већа општине Горњи Милановац нашла се 21. тачка дневног реда.


Након испуњења свих услова и без примедби приликом израде Предлога одлуке о усвајању Плана генералне регулације за насељена места Таково и насељено место Прањани, чланови Општинског већа су потврдили и упутили Предлог одлуке на даље разматрање и усвајање Скупштини општине.


Разматран је и прихваћен Извештај о реализацији државног програма обнове оштећених породичних стамбених објеката у нашој општини. Донето је укупно 122 решења и како је истакнуто општина Горњи Милановац је једина у Морвичком округу контролисана од стране криминалистичке полиције. И након контроле суграђана и Општинске управе исход контроле показује да неправилности није било. Елементарне непогоде су погодиле и општине Лучани, Ивањицу, Чачак и друге, али је контрола вршена само у горњомилановачкој општини и то без примедби - рекла је начелница Општинске управе Горица Петровић.


Како државним програмима нису третиране штете на пољопривреди нити на помоћним објектима, општина Горњи Милановац определила се да донесе посебне програме помоћи оштећенима који су имали такву врсту штете. Опредељен износ у виду бесповратне помоћи пољопривредницима износи 15,7 милиона динара, а за власнике оштећених помоћних објеката 5 милиона динара. Реч је о средствима обезбеђеним из донација и средствима обезбеђеним буџетом Општине Горњи Милановац. Новчану помоћ добило је 677 пољопривредна произвођача, од којих 25 за оштећене економске објекте. Уговори су потписивани у Горњем Милановцу, Брђанима, Угриновцима, Враћевшници, Такову и Прањанима.


Такође, између осталих тачака чланови Општинског већа након разматрања донели су и: решење о давању сагласности на финансијске планове за 2015. годину за основно, инклузивно и средње образовање; решење о давању сагласности на измену финансијског плана и плана рада месних заједница Љутовница, Рудник и Горња Црнућа.


На крају седнице председник општине, Милисав Мирковић захвалио се на тимском раду члановима већа, Општинској управи на квалитетним предлозима као и јавним предузећима, установама и пожелео свима срећне новогодишње и божићне празнике.

Повратак на: Саопштења
Ћир    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Општина Горњи Милановац

Aдреса: Tаковска 2,

32300 Горњи Mилановац, Србија

Тел: +381 32 / 515 0050

Факс: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Усудити се, то је цена напретка!