opstina gornji milanovac

31. децембар 2014.
Фондација Металац даровала бебе рођене у овој години


Седам малишана више него лане


sumirani rezultati

Прворођене бебе добиле су поклон честитке од 500 еура, другорођене од хиљаду,а трећерођене од две хиљаде еура. Честитке је уручио генерални директор и директор Фондације Петрашин Јаковљевић, а Синдикати су обезбедили око 900 поклон пакетића за децу радника од две до 12 година.


Спотрска хала Бреза, минуле суботе била је мала да прими све малишане, маме, тате, који су дошли на већ традиционалну свечаност коју организује Компанија Металац за децу својих радника. Наравно, најзанимљиви део свечаности биле су бебе које су рођене у овој години, а које је Фондација Металац и овога пута наградила.


Ове године у евиденцији Фондације Металац, која је основана 2006. године рођено је 26 дечака и 17 девојчица. Од њих укупно 43-је у 19 породица рођено је прво дете, у 20 друго, а у две треће дете.Ове године рођене су и једне близнакиње, девојчице Мина и Лена које су у породици Стојановић треће дете. Оне породице Металчевих радника које су добиле прво дете дариване су чеком од 500 еура, оне које су добиле друго од хиљаду, а треће од две хиљаде динара. У односу на прошлу годину број новорођених "Металчевих" беба се повећао за седам беба,,а за ових девет година, од када је основана Фондација у овој компанији рођено је укупно 360 деце.


Поклон честитке родитељима новорођених беба уручио је генерални директор и председник Фондације, Петрашин Јаковљевић који је поздрављајући присутне истакао, да без обзира на то што се реновира Дом културе, у коме су до сада одржавали ову свечаност, они би се окупили у Брези, јер је све више деце, што значи да је потребно и више простора. У хали је иначе било око хиљаду и по људи.


Металчев синдикат се и ове године побринуо за поклон пакетиће, тако да су сва деца Металчевих радника од 2 до 12 година добила поклон пакетиће кондиторских производа у вредности од по 20 евра. Поклон пакетиће добили су и штићеници КСС, Црвеног крста, Дечје одељење болнице, породилишта. Укупно Синдикат је обезбедио око 900 пакетића које су поделила четири Деда-мраза.


Културни центар Горњи Милановац извео је и представу за децу "Шапе у снегу", која је изазвала бројне аплаузе малишана, али и њихових родитеља.


Погледајте емисију РТС-а "Квадратура круга" управо на ову тему:


Повратак на: Саопштења
Ћир    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Општина Горњи Милановац

Aдреса: Tаковска 2,

32300 Горњи Mилановац, Србија

Тел: +381 32 / 515 0050

Факс: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Усудити се, то је цена напретка!