opstina gornji milanovac

01. септембар 2014.
Председник општине Горњи Милановац потписао уговор о донацији са компанијом "Звезда-Хелиос"

muzej drugi srpski ustanak

Председник Општине Горњи Милановац Милисав Мирковић потписао је са Станицом Левајац, директорком Компаније "Звезда Хелиос" из Горњег Милановца, чланицом Хелиос Групе, Уговор о донацији која има за предмет материјале ове Компаније за потребе обнове Музеја "Други српски устанак" у Такову, који је претрпео велика оштећења током поплаве у мају ове године.


Музеј у Такову, у коме се чувају бројни експонати посвећени Другом српском устанку, међу којима и слика "Таковски устанак" Паје Јовановића, налази се у школској згради, задужбини краља Александра Обреновића. У име Општине Горњи Милановац, донацију је преузео председник Општине Милисав Мирковић и захваљујући се руководству Хелиоса на донацији, истакао да је то још један пример друштвено-одговорног пословања Хелиоса, али и неговања традиције и чувања споменика културе од посебног историјског значаја. У прилог томе иде и чињеница да ће се идуће године у Такову свечано обележити 200. годишњица од почетка Другог српског устанка.


"Обавеза свих нас је да чувамо традицију и негујемо српски дух и културу, као и да отргнемо од заборава сопствену историју. За наше потомке морамо да очувамо и споменике културе, као део наслеђа које им преносимо. Радује ме што у том настојању нисмо сами ", рекао је Председник Општине Милисав Мирковић, који је овом приликом заједно са начелницом Општинске управе Општине Горњи Милановац Горицом Петровић и руководством ове Компаније, обишао фабрички комплекс "Звезде Хелиос".


Директорка Компаније "Звезда Хелиос" Станица Левајац казала је да се овом донацијом наставља са свеобухватном подршком Хелиоса у недавним поплавама. Стручњаци Хелиоса су у сталном контакту са угроженим подручјима у региону и својим саветима и знањем несебично помажу како би се објекти што пре довели у употребно стање. Такође је и неколико запослених погођено последњом катастрофом, којима се помоћ обезбеђује кроз интерну акцију под слоганом "Колеге помажу колегама" у коју су укључени запослени из свих држава сада проширене, европске Хелиос Групе. Ово је само једна у низу Хелиосових донација у неопходним материјалима за реконструкцију објеката које се реализују у Србији, Босни и Херцеговини и Хрватској, које су се суочиле са разорним поплавама у протеклом периоду.
Повратак на: СаопштењаЋир    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Општина Горњи Милановац

Aдреса: Tаковска 2,

32300 Горњи Mилановац, Србија

Тел: +381 32 / 515 0050

Факс: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Усудити се, то је цена напретка!