opstina gornji milanovac

08. октобар 2014.
Радови на уређењу корита и моста на реци Деспотовици

Поводом оштећења у мајским поплавама у току су радови на уређењу корита и моста на реци Деспотовици


Оштећења на кориту и мосту на горњомилановачкој реци Деспотовици после мајских поплава биће отклоњени захваљујући републичким јавним предузећима "Србијаводе" и "Путева Србије". Према информацијама са последње седнице Општинског већа радови на санирању и чишћењу реке Деспотовице у актуелној првој фази износиће око 8 милиона динара. Посао је поверен изабраном извођачу радова ДВП "Западна Морава" из Краљева. У току је поступак јавне набавке и за извођење радова у другој фази на санацији оштећења дна и корита реке Деспотовице, односно бетонирање и подзиђивање, укупне вредности од око 40 милиона динара. Ова средства су обезбеђена захваљујући донацијом Амбасаде Јапана.


Радови на санацији моста на реци Деспотовици, у трајању од месец и по дана и вредности 11 милиона динара су у надлежности Јавног предузећа "Путеви Србије". Такође, према плановима овог предузећа републичким средствима у вредности 22 милиона динара биће финансирани радови на реконструкцији пута Сврачковци-Горња Црнућа-Враћевшница. Очекује се да ће овим путним правцем, а поводом наступајуће јубиларне године када ће бити обележено ДВА века подизања Другог српског устанка, бити велика посећеност конака Милоша Обреновића и манастира Враћевшница.


Трасу наведених радова данас су обишли председник општине Милисав Мирковић и члан Општинског већа задужен за путну инфраструктуру Десимир Јовановић и том приликом изразили захвалност у име општине овим републичким предузећима који су се одазвали на захтеве и ажурност ових општинских челника како би се извршили ови радови и тиме предупредиле све негативне последице које би могле наступити у случају нових временских непогода.

Повратак на: Саопштења
Ћир    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Општина Горњи Милановац

Aдреса: Tаковска 2,

32300 Горњи Mилановац, Србија

Тел: +381 32 / 515 0050

Факс: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Усудити се, то је цена напретка!