opstina gornji milanovac

08. октобар 2014.
Санирање оштећене гасне инфраструктуре у мајским поплавама

Представници "Србијегаса" разговарали данас са председником општине о могућностима санирања оштећене гасне инфраструктуру у мајским поплавама.


Председник Општине Горњи Милановац, Милисав Мирковић, одржао је данас састанак са представницима ЈП "Србијагас", ЈКП "Горњи Милановац" и ЈП за изградњу општине Горњи Милановац, поводом почетка радова на чишћењу и санацији регулисаног тока реке Деспотовице у извођењу ДВП "Западна Морава" Краљево. Наиме, у мајским поплавама корито Деспотовице је делимично променило ток уз значајна оштећења обала, која су за последицу имала и оштећења и већи степен угрожености и других инфраструктурних објеката.


Тако је Комисија ЈП "Србијагас", овим поводом обишла делове гасне инфраструктуре, дуж корита Деспотовице, а представници милановачких јавних предузећа делове градске водоводно-канализационе и путне објекте на овом потесу, која је огољена или оштећена бујичним током у мајским поплавама.


На заједничком састанку договорено је да се извођачу ДВП "Западна Морава" због хитности радова повере и успутни послови око насипања и застирања цеви гасовода на локацијама преко пута МК "Рудник", Металац а.д., "Фока"д.о. и "ФАД"-а, како би се у целини обезбедила гасна инфраструктура и након тога без опасности био пуштен гас крајњим корисницима.

Повратак на: Саопштења
Ћир    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Општина Горњи Милановац

Aдреса: Tаковска 2,

32300 Горњи Mилановац, Србија

Тел: +381 32 / 515 0050

Факс: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Усудити се, то је цена напретка!