opstina gornji milanovac

09. октобар 2014.
Упутство за боље друштвоОпштина Горњи Милановац, позвана је да, заједно са локалним самоуправама у окружењу, узме учешћа у консултативним састанцима у оквиру процеса израде Националне стратегије и Акционог плана за стварање подстицајног окружења за развој цивилног друштва за период 2014.-2018. године, који организује Канцеларија за сарадњу са цивилним друштвом Владе Републике Србије.


Консултативни састанак биће одржан у Ужицу, 13. октобра 2014. Године, а сам процес израде овог важног националног стратешког документа је подржан у оквиру ЕУ ИПА 2011-2013 пројекта "ЕУ подршка Канцеларији за сарадњу са цивилним друштвом". Ово је само један вид великог партиципативног процеса на локалу који се реализује у оквиру пројекта "Подстицајно окружење за развој цивилног друштва", уз подршку Агенције Сједињених Америчких Држава за међународни развој (УСАИД) у Републици Србији.


Процес израде прве Националне стратегије за стварање подстицајног окружења за развој цивилног друштва за период 2014. до 2018. године отпочео је великом националном конференцијом (20 - 21. фебруара 2014. године) на којој је више од 350 организација цивилног друштва дефинисало приоритетна поглавља као оквир будуће Стратегије. Након што је експертска група, састављена од водећег експерта и троје експерата изабраних јавним позивом, сачинила радни текст стратешког оквира и предложила мере, Пројектна група састављена од представника 12 ресорних министарстава и Сталне конференције градова и општина је верификовала текст првог нацрта који је стављен на увид јавности на званичној интернет страници Канцеларије за сарадњу са цивилним друштвом (www.strategija.civilnodrustvo.gov.rs).


Кроз могућност интерактивног коментарисања и давања сугестија, отворен је процес широких консултација о садржају будуће Стратегије:
http://strategija.civilnodrustvo.gov.rs/diskusija/uputstvo-za-ostavljanje-komentara
Повратак на: Саопштења
Ћир    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Општина Горњи Милановац

Aдреса: Tаковска 2,

32300 Горњи Mилановац, Србија

Тел: +381 32 / 515 0050

Факс: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Усудити се, то је цена напретка!