opstina gornji milanovac

09. октобар 2014.
Електронски регистар

Новим електронским регистром велике финансијске уштеде, уштеде у времену и лакше и успешније пословање странака .У оквиру пројекта "Унапређење пословног окружења на локалном нивоу кроз регулаторну реформу" успостављен је електронски регистар администартивних поступака који садржи препоруке за поједностављење истих, који ће сутра бити промовисан привредним субјектима и јавности.


Данас је одржана последња обука чланова радне групе, службеника и координатора на тему спровођења усвојених препорука, односно прибављања докумената по службеној дужности.


Председник општине, Милисав Мирковић, нагласио је данас да су препоруке усвојене кроз процес регулаторне реформе и као такве су уведене у систем рада општинске администрације доношењем одговарајућих правних аката. Такође, председник општине је данас рекао да се усвојене препоруке односе на прецизирање рокова за преглед и решавање предмета, елиминацију непотребних докумената и прибављање докумената по службеној дужности, смањење и укидање појединх такси, увођење стандардизованих образаца и слично.


- Данашња обука је битан сегмент јер се тиме значајно убрзава сам администартивни поступак, успоставља се квалитетна и ефикасна комуникација како између самих одељења Општинске управе, тако и са републичким и локалним јавним предузећима и установама, препорука је Предрага Цветковића експерта "Оптимуса" - Центра за добро управљање.


Цветковић је данас презентовао податке који су постигнути елеминисањем појединих документа или који се прибављају по службеној дужности, тако да од укупно 182 административна поступка у управи, пре усвајања препорука за поједностављење било је 591 докумената, а сада их има за исте поступке укупно 350, а како је данас најављено, током сутрашње презентације биће представљене и друге повољности и уштеде успостављањем регистра.


Начелница Општинске управе Горица Петровић потврдила је данас да је донето Упутство за спровођење административних поступака након регулаторне реформе у Општинској управи, по коме ће се већ од понедељка руководити запослени и корисници електронског регистра.

Повратак на: Саопштења
Ћир    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Општина Горњи Милановац

Aдреса: Tаковска 2,

32300 Горњи Mилановац, Србија

Тел: +381 32 / 515 0050

Факс: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Усудити се, то је цена напретка!