opstina gornji milanovac

14. октобар 2014.
Други конкурс за поделу пољопривредних бесповратних средстава


Потписивањем уговора о додели бесповратних подстицајних средстава данас је пољопривредницима по другом конкурсу распоређено око два милиона динара општинских средстава.


elektronski registar

Четрдесет и четири пољопривредна произвођача са територије општине Горњи Милановац, данас су потписали уговоре са председником општине, Милисавом Мирковићем, о додели бесповратних подстицајних средстава за пољопривреду. У првом конкурсу за ову годину од укупно 88 пријављених, 79 пољопривредника је испунило услове и тада им је распоређено 4 милиона динара ових средстава из аграрног општинског буџета.


Данас је право на ова бесповратна подстицајна пољопривредна средства у износу од 1.970.31,00 динара остварило 44, док три регистрована пољопривредна домаћинста нису испунили конкурсну документацију. У току је и трећи конкурс за расподелу преосталих буџетских средстава за ове намене, а који ће трајати до 31.октобра, како би се расподелила преостала наменска средства, која за ову годину укупно износе 13.950.000,00 динара.


Председник општине Милисав Мирковић је најпре у свом обраћању изразио поштовање пољопривредним произвођачима на захтевним и напорним пословима које обављају на својим пољопривредним газдинствима, рекавши тада "свесни смо да нема живота уколико нема рада и обраде земље, свесни смо да је сваки посао тежак али ваш рад, од зоре до мрака, не може да се пореди са било којим послом и свакако је за поштовање. Ми смо буџетом определи знатан део средстава како би могли на неки начин да вам помогнемо, односно омогућимо да нешто од своје опреме и механизације приновите.


Важно је само да ову традицују доделе бесповратних средстава не прекидамо, да та средства постане стална ставка у буџету сваке године, и ја ћу се лично за то залагати и изборити. Тиме би пољопривредници током године могли прикупити и уштедети своја средства, али да могу да планирају и рачунају и на општинска. Настојимо и ових дана разматрамо како да нешто променимо у пољопривредним конкурсним условима за следећу годину или да повећамо новчано учешће општине, али као и до сада, сагласност за програм за подстицај пољопривреди и утрошак наших буџетских срседстава морамо добити од Републике, односно надлежног Министарства, рекао је данас горњомилановачким пољопривредним произвођачима председник општине Милисав Мирковић.

Повратак на: Саопштења
Ћир    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Општина Горњи Милановац

Aдреса: Tаковска 2,

32300 Горњи Mилановац, Србија

Тел: +381 32 / 515 0050

Факс: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Усудити се, то је цена напретка!