opstina gornji milanovac

15. октобар 2014.
Још једна помоћ "Човекољубља"


elektronski registar

Добротворна фондација Српске Православне Цркве "Човекољубље" уступила је општини Горњи Милановац на бесплатно коришћење један број сушача различитог капацитета који се користе за исушивање затворених простора натопљених влагом. Општинска управа је закључила низ уговора о зајму без накнаде са грађанима који су, током овога лета, у поплавама и непогодама праћеним обилним кишама имали велике проблеме да, у условима високе влажности, исуше просторије у које је продрла вода. Према речима горњомилановачких корисника, сушачи су изузетно ефикасни и веома брзо су успели да отклоне проблеме с влагом који су грађане мучили дуже времена будући да временски услови нису били повољни да природним проветравањем дође до исушивања.


Приликом преузимања ових корисних машина, горњомилановчани из различитих месних заједница, изразили су искрену захвалност Добротворној фондацији "Човекољубље" на несебичној помоћи, а коју су у више наврата пружили угроженима у поплавама и непогодама овога лета на територији општине Горњи Милановац.


Следећа помоћ "Човекољубља" биће реализована кроз расписан конкурс за помоћ становништву које је имало штете на пољопривредним културама. У овом циклусу добротворна фондација помаже пољопривредницима чије су баште, пластеници и поврће погођени и уништени поплавом. На територији општине Горњи Милановац, укупно сто десет домаћинстава испуњава услове конкурса и остварује право на ову помоћ. Њима ће овом донацијом бити додељено четрнаест ари семена за поврће, што подразумева седам различитих врста семена поврћа по два ара и донираће се један џак од двадесет пет килограма вештачког ђубрива. Како су поручили из фондације свих 110 домаћинстава биће благовремено обавештени о начину преузимања и ове помоћи.

Повратак на: Саопштења
Ћир    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Општина Горњи Милановац

Aдреса: Tаковска 2,

32300 Горњи Mилановац, Србија

Тел: +381 32 / 515 0050

Факс: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Усудити се, то је цена напретка!