opstina gornji milanovac

21. октобар 2014.
Одржана седница Скупштине општине Горњи Милановац


Већинском одлуком одборника локалног парламента општине Горњи Милановац данас је усвојен трећи по реду ребаланс овогодишњег буџета, којим је предвиђено увећање за 35 милиона динара. Увећање је планирано најпре од средстава пореза на имовину, као и од других пореза и текућих наменских републичких трансфера и слично. Ребалансираним средствима Општинској управи и јавним предузећима и установама биће омогућена додатна средства за вршење планираних активности. На тему ребаласа, први се јавио одборник Бошко Миловановић који је овом приликом и похвалио рад Општине и њених корисника, речима "чим има ребаласа има и пара, а то је добро". Он је данас говорио и о актуелном проблему превоза у градској и међуградској мрежи док се не заврши поступак одабира новог извршиоца превоза, као и да тај посао мора озбиљније убудуће да се ради него што је то било до сада. Посебно када се има у виду да се за превоз издвајају велика средства, а која износе 25 милона динара годишње.


sednica skupstine opstine gornji milanovac

Такође, на тему ребаланса Председник Мирковић је рекао да су биласирана средства у износу од 35 милона динара из реалних извора и остварљива, а биће усмерена на завршетак многих инвестиција које су започето на све стране, по читавој општини.


Што се тиче превоза грађана, председник општине је рекао да ће се врло брзо знати нови превозник, а како је рекао, морало се ући у ту процедуру јер је по сопстевном захтеву директора "Аутопревоза" раскинут међусобни уговор о превозу из разлога што је овом дугогодишњем превознику овај посао економски неисплатљив, посебно уколико није у вези са ученичким превозом, а који је по завршеном конкурсу недавно поверен "Конвој травелу" као повољнијем понуњачу за два милиона динара. А позитивне оцене директора школа, ученика и родитеља за услугу ученичког превоза, могу за сада да нам буду показатељи о озбиљности у извршењу посла новог превозника, навео је као пример Мирковић.


Данас је усвојена одлука о финансијској подршци за новорођену децу на горњомилановачкој територији којом се подстиче рађање. Наиме, изменом ове одлуке потребно је обезбедити већа средства у буџету за наредну годину за исплату наведених права по овој одлуци, а измена је у делу где стоји да мајка остварује право под условом да има пребивалиште на горњомилановачкој територији на дан рођења детета уместо, како је било до сада, најмање годину дана пре рођења.


Одборници су, након видео презентације, усвојили и План генералне регулације за предео Равне Горе о коме су говорили начелник Урбанизма Зоран Дрињаковић и архитекта "Урбанпројекта" из Чачка Анкица Милинковић. Пре данашњег усвајања, нацрт овог плана је разматрала и усвојила Комисија за планове, а према речима излагача, сви заинтересовани за овај равногорски предео, план су могли да виде и путем јавног увида.


Теме разматрања општинских одборника биле су и у вези измена програма пословања и финансијског плана појединих јавних предузећа као последица промена појединих позиција у оквиру плана пословања. Тако да су данас размотрени и усвојени предлози тих измена у Јавним предузећима за изградњу, локалном предузећу за путеве и Јавном предузећу "Спортско рекреативни центар" Горњи Милановац.


Горњомилановачки одборници су током дањашњег заседања и увојили и неколико предлога решења Комисије за кадровска, административна и мандатно-имунитетска питања Скупштине општине којим се мењају чланови радних тела скупштине општине Горњи Милановац, чланови управних и надзорних одбора Јавних предузећа и установа, као и чланови школских одбора.sednica skupstine opstine gornji milanovacПовратак на: Саопштења
Ћир    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Општина Горњи Милановац

Aдреса: Tаковска 2,

32300 Горњи Mилановац, Србија

Тел: +381 32 / 515 0050

Факс: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Усудити се, то је цена напретка!