opstina gornji milanovac

22. октобар 2014.
Јавно предузеће за путеве успешно реализује План изградње и одржавања путева


У вредности око 93 милиона динара гороњмилановачко Јавно предузеће за путеве успешно реализује План изградње и одржавања путева за 2014.годину


sednica skupstine opstine gornji milanovac

Горњомилановачко Јавно предузеће за путеве по актуелној динамици реализује стопостотно предвиђен План изградње и текуће одржавање путева за 2014.годину, поручују из овог предузећа.


Користећи повољне временске услове за ово доба године, ово горњомилановачко предузеће, тренутно ради пут у Гојној Гори, прецизније, путни правац Гојна Гора - Јанчићи у дужини 800 метара, вредности 3.000.000,00 динара. Према речима директора ЈП за путеве Јовице Царевића недавно је завршен пут у Дружетићима, засеок Милисављевића и Браловића у дужини од 900метара, за који је утрошено 3.375.000,00 динара општинских средстава. Изабрани извођач радова по спроведеном поступку јавних набавки била је горњомилановачка грађевинска фирма "Свин".


Према Плану овог путарског предузећа предвиђено је да се у току ове године асфалтира 24 км локалних путева у 23 месне заједнице, чија је укупна вредност 92.395.500,00 динара.


sednica skupstine opstine gornji milanovac

- До сада се план реализује стопостотно, неки путни правци су завршени, а за неке су у току поступци јавних набавки због измена у плану, рекао је данас директор овог предузећа Јовица Царевић, потврдивши и да је извесно да ћемо у току ових будућих лепих дана, у октобру и новембру месецу, годишњи план у потпуности испунити.


Јучерашњом одлуком скупштинског локалног парламента усвојен је предлог надзорног органа локалног предузеће за путеве за измену и преусмеравање у делу планираних средства за асфалтирање локалног пута у Сврачковцима у износу од 10.515.250,00 динара, а за кога су добијена републичка средства у склопу програма припрема за обележавање Другог српског устанка, тако да ће ова средства бити преусмерена за асфалтирање других путних праваца и то трасом старе пруге у Велеречи, Шилопају и Брусници.


Што се тиче планираног путног правца у Сврачковцима, који се финанисра републичким средствима недавно су започети радови у надлежности Јавног предузећа "Путеви Србије". Према њиховом плану, вршиће се реконструкција путног правца Сврачковци - Горња Црнућа -Враћевшница. Процењује се да ће овим путним правцем, а поводом наступајуће јубиларне године када ће бити обележено ДВА века подизања Другог српског устанка, бити велика посећеност конака Милоша Обреновића и манастира Враћевшница.

Повратак на: Саопштења
Ћир    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Општина Горњи Милановац

Aдреса: Tаковска 2,

32300 Горњи Mилановац, Србија

Тел: +381 32 / 515 0050

Факс: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Усудити се, то је цена напретка!