opstina gornji milanovac

24. октобар 2014.
Норвежани у дводневној посети Горњем Милановцу


Делегација Норвешке братске општине Вефсн из града Мосјена боравиће у дводневној посети општини Горњи Милановац, а коју чине председник општине Вефсн, Јан Арне Ловдалх, и начелник општинске администрације Магне Петерсен.


norvežani u poseti gornjem milanovcu

Поводом доласка норвешких пријатеља председник општине Милисав Мирковић уприличиће пријем и састанак са норвешком делегацијом, а који су изразили жељу да се директно од председника општине информишу о мајским поплавама и последицима са којима се суочила наша општина, како би употпунили информације које су имали прилику да сазнају путем медија.


Њихово интересовање је везано и за мере које су предузете у санацији, могућностима за даљу сарадњу и пружање помоћи у обнови подручја захваћених поплавама или пак о начинима предузимања превентивних мера.


Такође, на састанку ће бити реализован и наставак разговора који је иницирала начелница Општинске управе Горица Петровић на тему новоформиране групе "Зоохигијене" у оквиру одељења Урбанизма. Заправо, начинима решавања одлагања животињског отпада, који се већ годинама успешно спроводи у норвешким градовима. Наиме, разговараће се о могућим видовима сарадње са норвешким партнерима, кроз размену искустава и најбоље праксе и другим видовима помоћи.


На основу свеобухватног разговора разматраће се и о могућностима подношења заједничке апликације за финансијска средства код Норвешке Амбасаде.


По завршеном састанку делегација из Норвешке ће обићи терен и оштећена подручја од полава и клизишта, најпре корита реке у Брђанима и Савинцу.


Састанак ће бити одржан сутра (субота, 25.10.) у 10 сати у кабинету председника општине.
Повратак на: Саопштења
Ћир    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Општина Горњи Милановац

Aдреса: Tаковска 2,

32300 Горњи Mилановац, Србија

Тел: +381 32 / 515 0050

Факс: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Усудити се, то је цена напретка!