opstina gornji milanovac

28. октобар 2014.
Помоћ лицима у стању социјалне потребе


Пола милиона динара буџетских средстава биће подељено за сто лица у стању социјалне потребе


pomoc starim licima

Акцијом општине Горњи Милановац јуче је започето додељивање помоћи за стотину корисника у стању социјалне потребе за коју је издвојено 500.000 динара буџетских средстава, према евиденцији лица у стању социјалне потребе.


У овој акцији су активно учествовали представници Одељења друштвених делатности, Одељења за послове месних заједница, запослени у Центру за социјални рад и активисти Црвеног крста, који су уједно и чланови надлежне општинске Комисије за решевање захтева лица у стању социјалне потребе.


Евидентирана су лица у стању социјалне потребе односно стара, болесна и изнемогла лица која живе на градском и сеоском подручју.


План ове акције је првенствено обилазак лица на сеоском подручју, који се скоро никада нису обратили за помоћ надлежним установама и који углавном живе у неадекватним условима за живот. С обзиром да се ова лица из сопствене скромности не обраћају за помоћ и нису евидентирани у надлежнним службама, посао пописа ове категорије становништа извршила је Општинска управа и надлежне установе уз пуну подршку председника месних заједница уз сарадњу житеља села горњомилановачке општине.


pomoc starim licima

У записнику чланова Комисије, који су били јуче у посети тих лица на терену, евидентиране су забрињавајуће чињенице под којим околностима и условима живе те особе. Такође, изразито је приметно осећање среће тих људи превенствено због посете, а тек онда због добијеног новца у вредности од 5.000 динара по кориснику.


Иначе, при Општинској управи уназад већ неколико година делује Комисија за решевање захтева лица у стању социјалне потребе по општинском Правилнику у којем је прописано да ова категорија становништва по прецизираним критеријумима може поднети захтев за једнократну финансијску помоћ четири пута годишње за набавку лекова, основних животних намирница, школског прибора и сличних потребштина. За ове намене опредељено је овогодишњим буџетом 4.294.000,00 динара.
Повратак на: Саопштења
Ћир    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Општина Горњи Милановац

Aдреса: Tаковска 2,

32300 Горњи Mилановац, Србија

Тел: +381 32 / 515 0050

Факс: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Усудити се, то је цена напретка!