opstina gornji milanovac

28. октобар 2014.
Након молбе основаца састанак са општинским руководством


Након писмене молбе основаца уследио је и састанак са општинским руководством


molba osnovaca

Председник општине Горњи Милановац Милисав Мирковић и начелница Општинске управе Горица Петровић данас су примили делегацију "Чувара природе", ученике трећег разреда основне школе "Момчило Настасијевић". Ови малишани су недавно на писарници општине поднели захтев да им се огради школа, који су општински званичници у рекордном року размотрили.


Највећи проблем ђака основне школе Момчило Настасијевић је што имају пространо двориште, али не и ограду око њега која би све непожељне госте, од кучића луталица до бахатих суграђана, држали подаље.


Председник општине је саслушао сваки предлог од присутних десет чувара природе који су иначе представљали и своје одељенске заједнице, замоливши их да поред захтева везано за ограђивање и осветљење дворишта, укажу и на неке друге градске садржаје који се тичу деце, а које треба поправити или изменити. Углавном су предлози били да у граду треба више паркова, клупа за седење, спортских терена, корпи за ђубре, зеленила и цвећа.


Иначе, Еко патроле ове школе су овај и друге проблеме које неограђено двориште прави регистровале, а чувари природе малишани из трећег разреда одлучили да покрену акцију за коју старији и одговорнији нису имали снаге.


molba osnovaca

Читко руком писан захтев малишани су предали на писарницу општине. А према речима начелнице Општинске управе допис ученика је најоргиналнији захтев до сада у њеном радном веку, тако да ће убрзо бити организована посета школи, како би на лицу места сагледали предложене мере ученика да се школско двориште улепша.


Групу ученика предводила је учитељица Љиљана Ђуровић која је назначила да је било још захтева али су деца била скромна, јер је скромност екологија душе, те када се огради и осветли двориште, моћи ће да релаизују и друге планове у смислу учионице на отвореном, ботаничку башту и друге садржаје.


Председник општине се захвалио малишанима на скромности и обећао да ће бити обезбеђена средства да се школско двориште огради и осветли до краја ове или почетком следеће грађевинске сезоне.


А с обзиром да су у опхођењу према свом граду показали много већу зрелост од својих суграђана, чувари приоде су добили и нови задатак. Да не чекају да одрасту, већ да и друге своје захтеве отворено изнесу.Погледајте прилог ТВ Телемарк

Повратак на: Саопштења
Ћир    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Општина Горњи Милановац

Aдреса: Tаковска 2,

32300 Горњи Mилановац, Србија

Тел: +381 32 / 515 0050

Факс: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Усудити се, то је цена напретка!