opstina gornji milanovac

03. новембар 2014.
Додељена помоћ


У великој сали општине Горњи Милановац је у петак 31. октобра додељена помоћ жртвама елемантарне непогоде кроз пројекат "Обнова домаћинства и бизниса од последица поплава у Србији"- РЕХАБ" који реализује међународна организација "Мерцy Цорпс" у сарадњи са удружењем "Хлеб живота" и Агроинвест банком, а који финансира УСАИД/ОФДА и ЕЦХО (Одељење Европске комисије за хуманитарну и социјалну помоћ).


Заменик председника општине, Мирослав Миловановић, поздравио је у своје и у име председника општине све присутне и захвалио се овој хуманитарној организацији на помоћи у смањењу штете на територији наше општине и похвалио хуманитарне активности и покретање процеса обнове штета насталих као последица непогода. Миловановић је истакао да је општина са задовољством помогла реализацију програма "РЕХАБ" дељењем неопходних упитника, достављањем потребних спискова месних заједница и обиласком терена. Док су категоризацију и услове добијања помоћи опредлили сами донатори.


konvoj travel konvoj travel konvoj travel

Данас је 21 корисник потписао уговор о краткорочној новчаној помоћи. Износ од 28.500 динара добила су девет домаћинстава за куповину беле технике, а за опоравак последица аграрних штета 8 корисника у износу од 65.000 и 4 корисника од 130.000 динара. Потписници уговора најчешће су се опредељивали за куповину домаћих животиња, сточну храну, грађевински материјал за санацију помоћних објеката, материјал за пластенике и друге неопходности.


Корисници помоћи заједно са потписаним уговором добили су картицу УНИKРЕДИТ банке на којој се новац налази и могу је употребити само за куповину материјалних добара за коју су се определили у уговору јер након две недеље вршиће се контрола и мониторинг.


Поред општине Горњи Милановац пројекат "РЕХАБ" се реализује и у Обреновцу, Убу, Коцељеви, Шапцу, Крупњу, Лозници, Малом Зворнику, Љубовији, Трстенику, Чачку, Варварину, Јагодини и Љигу.


konvoj travel konvoj travel konvoj travel


Прочитајте вест и на сајту РТС-а: http://www.rts.rs/page/stories/ci/story/56/Повратак на: Саопштења
Ћир    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Општина Горњи Милановац

Aдреса: Tаковска 2,

32300 Горњи Mилановац, Србија

Тел: +381 32 / 515 0050

Факс: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Усудити се, то је цена напретка!