opstina gornji milanovac

04. новембар 2014.
Спремност за предстојећу зимску сезону


Спремност Општинског штаба за ванредне ситуације за предстојећу зимску сезону


zimska sezona

Чланови општинског Штаба за ванредне ситуације општине Горњи Милановац су на данас одржаној седници усвојили предлог Програма зимског одржавања градских и приградских улица и локалних путних праваца на сеоском подручју по приоритетима.


Извештаје о припремљености везано за путну инфраструктуру припремиле су стручне службе ЈП "За путеве" општине Горњи Милановац, ЈП "За изградњу општине" и ПЗП ''Београд'' пункт на Руднику.


У обавези су, такође, да програм припремљености за зимску сезону имају ЈКП "Горњи Милановац", здравствене установе Дом здравља и Апотеке на територији општине, Центар за социјални рад, ОО Црвеног крста, Савети месних заједница и повереници цивилне заштите на територији Општине, привредно друштво Рудник и флотација ''Рудник'', уз редовну сарадњу са службама Полицијске станице и Подручне ватрогасно спасилачке јединице у Горњем Милановцу.


zimska sezona

Након усвајања извештаја, командант Општинског штаба за ванредне ситуације, председник општине Милисав Мирковић, скренуо је пажњу свим члановима Штаба да оно што пише у извештајима мора да буде тачно, не смемо првенстсвено заваравати себе, још једном ћемо извршити проверу свега па једну реалну ситуацију кроз извештаје проследити Окружном и републичком Штабу о спремности за ванренде ситуације горњомилановачке територије.


Како је данас речено у случају потребе биће ангажована сва расположива додатна тешка механизацију према евиденцији власника грађевинских машина на територији општине, као и људство, уз додатно расположиву механизацију Војске Србије и Гарнизона у Горњем Милановцу. Општински штаб за ванредне ситуације наложио је свим општинским јавним службама и установама да у оквиру своје редовне надлежности предузму све мере за несметано функционисање у зимским условима. Обавеза одељења за друштвене делатности је да упути допис свим школа и предшколским установама на читавој територији да изврше припреме за несметано функционисање у зимским условима (грејање, чишћење снега, одржавање прилаза и дворишта школа, чишћење кровних конструкција од снега и леда, одржавање водоводне, електро и гасне инсталације, расвете и др.) ЈКП "Горњи Милановац" је у обавези да превентивно предузме мере за одржавање високе бране у Горњим Бањанима, као и обезбеђење дежурства за предстојећи зимски период.


Такође, Штаб је обавезао а.д. Рудник и флотација "Рудник" да континуирано врши одржавање и осматрање високе бране број 9 "Рудник". ''Електродистрибуција и ''Телеком'' на подручју општине Горњи Милановац су у обавези да предузму све превентивне мере за несметано пружање електро и телекомуникационих услуга становништву у предстојећем зимском периоду.


zimska sezona

Штаб прихвата и информацију о формирању јединица цивилне заштите опште намене на територји општине Горњи Милановац, као и одлуку која се односи на организацију и функционисање цивилне заштите и у условима ратног и ванредног стања.


Планирана су финансијска средства за наредну годину у буџету општине за потребе заштите и спасавања на територији општине Горњи Милановац у висини од два милиона динара. За наредну годину се планира обука припадника Општинског штаба за ванредне ситуације, као и њихово опремање.


zimska sezona zimska sezona zimska sezonaПовратак на: Саопштења
Ћир    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Општина Горњи Милановац

Aдреса: Tаковска 2,

32300 Горњи Mилановац, Србија

Тел: +381 32 / 515 0050

Факс: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Усудити се, то је цена напретка!