opstina gornji milanovac

10. новембар 2014.
Отварање просторија за децу и младе са сметњама у развоју


Деца и млади са сметањама у развоју од среде у новоадаптираном и опремљеном простору


На задовољство родитеља и старатеља деце и младих са сметњама у развоју од среде ће бити на располагању адаптиран простор и прилагођен потребама и активностима по специјалном програму ове деце у просторијама основне школе "Момчило Настасијевић", а захваљујући одлуци и свим предузетим мерама и активностима руководства општине Горњи Милановац.


У реализацији овог посла, по налогу председника општине Милисава Мирковића, послове одабира адекватног простора, адаптације и опремање извршила је Општинска управа. Према прецизираним законским прописима за ову категорију лица неопходно је било извршити потребне грађевинске радова у прилагођавању простора за боравак, кухиње и тоалета, као и приступа за проходност инвалидских колица. У току прошле недеље завршено је и опремање са новим одговарајућим намештајем, техничким помагалима - телевизором, компјутерима, штампачем, телефонима са телефаксом и музичким стубом. Вредност свих радова и набавке потребне опреме износила је милион и седамсто двадесет хиљада динара буџетских средстава.


Овај простор ће користити евидентираних двадесет и шесторо деце и младих од 5 до 18 година, док ће за то време родитељима бити омогућено да се одморе или обаве друге послове.


Према изјавама родитеља деце - корисника овог простора очигледна је велика потреба за оваквим садржајима, а о чему говоре и само речи захвалности које преко њиховог Удружења, родитељи упућују локалној самоуправи на помоћи у одгајању, бризи и социјализацији своје деце.


Званично отварање овог простора у просторијама основне школе "Момчило Настасијевић" биће одржано у среду 12.новемра у 12.00 сати.


deca u razvoju    deca u razvojuПовратак на: Саопштења
Ћир    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Општина Горњи Милановац

Aдреса: Tаковска 2,

32300 Горњи Mилановац, Србија

Тел: +381 32 / 515 0050

Факс: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Усудити се, то је цена напретка!