opstina gornji milanovac

26. јануар 2017.
Успех Милановачког позоришта


Милановачко позориште по трећи пут у борби за „Миливојев штап и шешир“.


"Драма „Др Шустер“, аутора Душана Ковачевића, коју је на сцену Милановачког театра поставио Бранко Кнежевић, једна је од пет најбољих представа у 2016. години и биће изведена у Пожаревцу на завршници фестивала варошких позоришта Србије "Миливојев штап и шешир”, саопштио је Драги Ивић, селектор фестивала, на конференцији за новинаре.


gm

Фестивал посвећен једном од највећих бардова српског глумишта Миливоју Живановићу организује се тринаести пут и биће реализован у од 24. до 28 фебруара.


Поред Милановчана, за најпрестижније глумачке награде „Миливојев штап и шешир“, ове године надметаће се и градска позоришта из: Београда, Сенте, Крагујевца и Пожаревца. На свечаном завршетку Фестивала, 1. марта 2017. године ревијално ће наступити позориште из Крњева овогодишњи победник регионалног фестивала „Живка Матић“. У част победника, 13. освајача реплике Миливојевог штапа и шешира Крњевчани ће извести представу „Српска драма“ редитеља Предрага Живановића.


gm

Наступ Милановачког позоришта, на великој сцени Центра за културу у Пожаревцу предвиђен је за 27. фебруар. Поред „Др Шустера“, посетиоци Фестивала, али и сви еминентни позоришни уметници који ће тих дана боравити у Пожаревцу, моћи ће да погледају и представе: „Џонатан Ливингстон Галеб“, (Београд, режија Маја Буњац), „Епитаф“, (Сента, режија Бранко Вучетић), „Ера ожалошћених“, (Крагујевац, режија, сонгови и текстови Мирослав Петровић ) и „Маратонци трче почасни круг“ (Пожаревац, режија Саша Латиновић).


"Доктор Шустер" је једна интригантна драма и у погледу форме и у погледу значења. Радња приче је смештена у деведесете године прошлог века, када је на просторима некадашње Југославије дошло до пропасти грађанског друштва. У представи, нема драмски развијене приче и ликова, већ она само служи као полазиште за врло надахнуто и духовито драмско разигравање које у Кнежевићевој режији прелази у траги-комедију апсурда где су на супротним странама два света - сенилни и изгубљени представници одумирућег грађанскоког друштва (стари доктор и његова сестра, професорка клавира) и криминализовани, али „присебни“ представници света у успону (инспектор полиције, новинарка и криминалац).


Њихов сукоб има за циљ да истакне духовну супериорност одумирућег света старог грађанства над криминализованом елитом која је изгубила људскост и веру у Бога.


Улоге тумаче: Драшко Обреновић, Марија Крсмановић, Александар Аврамовић, Предраг Лошић, Бранко Кнежевић, Марија Тодоровић, Крсман Недељковић, Виктор Вујић и Милан Аћимовић


Костиме за представу осмислила је Биљана Кнежевић.


gm

АНТРФИЛЕ

Досадашње награде Милановачког позоришта са фестивала у Пожаревцу:

* Награда за сликовито креирање лика: Марија Тодоровић (2016. година), Драшко Обреновић (2014. година).

* Награда "Миливојев штап": Бранко Кнежевић (2016. година), Предраг Лошић (2014. година),

* Награда "Миливојев шешир": Предраг Лошић (2014. година)
Повратак на: Саопштења


logo opstine gornji milanovac

Ћир    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Општина Горњи Милановац

Aдреса: Tаковска 2,

32300 Горњи Mилановац, Србија

Тел: +381 32 / 515 0050

Факс: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Усудити се, то је цена напретка!