opstina gornji milanovac

28. јануар 2017.
Савиндан у Срезојевцима


Заједничким трудом и напорима Месне заједнице Срезојевци и Основне школе „Иво Андрић“ Прањани, у последње три године у Срезојевцима обележава се Савиндан, као значајан датум и дан када ово место посети велики број људи и деце из околних села али и других места Србије и Републике Српске.


Ове године скупу су присуствовали и председник општине Горњи Милановац Дејан Ковачевић, начелник Општинске управе Александар Јевтовић, председник Скупштине општине Бошко Миловановић, директор Јавног предузећа за изградњу општине Божидар Вучетић, члан Општинског већа Десимир Јовановић и директор Културног центра Драган Арсић.


У Дому културе у Срезојевцима одржана је приредба, док је резање славског колача уприличено у школи.


„Општина Горњи Милановац и њено руководство подједнако брину и о граду и о сеоским подручјима наше општине. У овој години планирани су велики, пре свега инфраструктурни радови, у селима. Овде, у Срезојевцима, биће асфалтиран пут до школе. Буџетом општине планирано је повећање средстава за образовање, па је за ту област планирано издвајање од око 150 милиона динара. Овакве манифестације су потребне и у другим селима, како бисмо привукли још више туриста јер наша општина обилује, пре свега, природним богатствима којима би требало да будемо поносни“, истакао је председник општине Дејан Ковачевић.


У културно-уметничком делу програма наступали су представници Књижевног клуба „Запис“ и КУД-а „ФРА“ из Чачка.


Срезојевци се налазе у југозападном делу подручја, поред старог пута Чачак-Сувобор-Ваљево, а удаљени су 28 км од Горњег Милановца. Спадају у већа села у општини, на седмом месту су по површини и простиру се на 3% површине општине.


Из Срезојеваца је књегиња Љубица, супруга кнеза Милоша Обреновића. Из исте фамилије је Алекса Вукомановић, професор Лицеја у Београду, који је био муж Вилхелмине Мине, ћерке Вука Караџића.
gm    gm

gm    gm

gm    gm

gm    gm

gm    gm

gm    gmПовратак на: Саопштења


logo opstine gornji milanovac

Ћир    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Општина Горњи Милановац

Aдреса: Tаковска 2,

32300 Горњи Mилановац, Србија

Тел: +381 32 / 515 0050

Факс: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Усудити се, то је цена напретка!