opstina gornji milanovac

27. фебруар 2017.
Горњи Милановац представљен на Сајму туризма


У Београду је, у периоду од 23. до 26. фебруара, одржан 39. Сајам туризма. На њему је учешће узело преко 1200 излагача из рекордног броја држава (56 држава).


Београдски Сајам туризма највећа је туристичка манифестација у земљи и југоисточној Европи.


Претходне године на Сајму туризма своју понуду представило је 1135 излагача, а број посетилаца премашио је 71 хиљаду.


На овогодишњем Сајму свој штанд имала је и Туристичка организација општине Горњи Милановац. У оквиру штанда Туристичке организације и Музеј рудничко-таковског краја имао је свој изложбени простор. Међу бројним издањима, брошурама, водичима и сувенирима који осликавају историју, културу и традицију рудничко-таковског краја, посетиоци су имали прилику да виде и реплику типара кнеза Лазара који је пронађен 2015. године.


Посетиоци су показали велико интересовање за историјски, сеоски и зимски туризам.


Првог дана Сајма штанд наше општине посетио је председник општине Дејан Ковачевић, који је том приликом истакао да је туризам високо на лествици приоритета општине у наредном периоду и да је најбољи показатељ тога вишеструко увећан буџет Туристичке организације општине. Нагласио је да је по први пут на нашем штанду представљена привреда Горњег Милановца.


На штанду су били представљени предузеће „Jomil Group“, гастропрограм ресторана Норвешка кућа, „IG“ хотел, Шилопајска панорама, „Massife Group“. Трећег дана Сајма међу посетиоцима били су и чланови Општинског већа Горњег Милановц, угоститељи и сеоски домаћини из наше општине.


Наш штанд посетили су председница Туристичке организације Србије (ТОС) Марија Лабовић, председница УО ТОС Ратка Вушуровић, директор филијале Националне службе запошљавања за град Београд Добросав Марић, пуно представника локалних Туристичких организација и представника медија.


Овогодишња држава партнер је Црна Гора, па је тим поводом на отварању говорио министар туризма Црне Горе, као и потпредседник Владе и министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић.


Сајам туризма свечано је отворио председник Владе Републике Србије Александар Вучић. Председник Владе истакао је да је Србија у 2016. години од туризма зарадила милијарду и 42 милиона евра.
gm    gm

gm    gm

gm    gm

gm   Повратак на: Саопштења


logo opstine gornji milanovac

Ћир    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Општина Горњи Милановац

Aдреса: Tаковска 2,

32300 Горњи Mилановац, Србија

Тел: +381 32 / 515 0050

Факс: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Усудити се, то је цена напретка!