opstina gornji milanovac

12. новембар 2014.
Отворене просторије за децу са сметњама у развоју


Деца и млади са сметањама у развоју од данас у новоадаптираном и опремљеном простору


deca u razvoju

- Оно што смо обећали ми смо данас и испунили, обезбедивши простор деци и младима која не могу због сметњи у развоју на редовну наставу, да своје време могу корисно искоритити у адаптираном и прилагођеном простору где ће се дружити, учити и играти са својим другарима, рекао је данас председник општине Милисав Мирковић, приликом званичног отварања дневног боравка за децу са сметњама у развоју.


Председник општине је овом приликом честитао и свима онима који су допринели да овај простор данас заживи, најпре Општинској управи и надлежним одељењима, у сарадњи са представницима Удружења родитеља деца са сметњама у развоју и Друге основне школе где се налазе ове просторије. Председник Мирковић је данас назначио да ће општина и даље помагати финансијски, материјално, логистички, као и кроз пројекте овој категорији деце, али и да постоји интересовање и привредника да својим донацијама помогну рад овог Удржења, а међу првима јуче се јавила самоиницијативно књижара Мишковић која је спремна да поклони део опреме и играчака за ову децу.


Задовољство новим простором испред свих родитеља изразила је председница Удружења родитеља деце са сметњама у развоју, Ивана Игњатовић, уједно захваливши се председнику општине и свим сарадницима на разумевању и вољи да деца имају могућност да се социјализују у наменском простору, уређеном по прописаним стандардима и прилагођеном њиховој деци.


Своју срећу и одушевљење играчкама, бојицама, књигама и балонима изразила су и деца која су Председнику општине поклонила цртеж и изрецитовала песмице које изражавају сву љубав упућену њиховим родитељима за негу и несебично свакодневно ангажовање, те једна насмејана девојчица са Дауновим синдромом гласно изговори "Мила моја мамице, мој најлепши цвете не бих те дала низашта на свету".


Посао одабира адекватног простора, адаптације и опремање извршила је Општинска управа општине Горњи Милановац. Према прецизираним законским прописима за ову категорију лица неопходно је било извршити потребне грађевинске радова у прилагођавању простора за дневни боравак, кухиње и тоалета, као и приступа за проходност инвалидских колица. Простор је опремљен новим одговарајућим намештајем, техничким помагалима - телевизором, компјутерима, штампачем, телефонима са телефаксом и музичким стубом. Вредност свих радова и набавке потребне опреме износила је милион и седамсто двадесет хиљада динара буџетских средстава.


Овај простор могу користити евидентираних двадесет и шесторо деце и младих од 5 до 18 година, док ће за то време родитељима бити омогућено да се одморе или обаве друге послове.


deca u razvoju    deca u razvoju    deca u razvoju
deca u razvoju    deca u razvoju    deca u razvoju
Повратак на: Саопштења
Ћир    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Општина Горњи Милановац

Aдреса: Tаковска 2,

32300 Горњи Mилановац, Србија

Тел: +381 32 / 515 0050

Факс: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Усудити се, то је цена напретка!