opstina gornji milanovac

9. март 2017.
Посета пољопривредном газдинству у Липовцу


Председник општине Горњи Милановац Дејан Ковачевић посетио је домаћинство Љубисава Петровића у селу Липовац. Породица Петровић бави се сточарством и приликом посете председник општине разговарао је о плановима подршке пољопривредницима.


gm

„Оно што је било наше предизборно обећање - формирање Канцеларије за пољопривреду, испуњено је одмах по ступању на дужност. Данас Канцеларију чини скуп стручних људи који помажу пољопривредним произвођачима, како у едукацији и организацији разних семинара, тако и у аплицирању за општинске, републичке и међународне конкурсе“, рекао је председник општине.


Председник је истакао да је у претходном периоду имао сусрете са представницима агенција које помажу при аплицирању за ИПАРД фондове и договорио је учешће локалне самоуправе како би се за пољопривредне произвођаче из наше општине обезбедила средства из ових фондова, а која нису мала, јер је за Републику Србију опредељено 177 милиона евра.


gm

Уводе се три нове мереподршке пољопривредницима. Прва је субвенционисана производња органске хране, за шта је општина определила 6 милиона динара из буџета. Друга мера је вештачкоосемењавање говеда, где ће по први пут сви сточари моћи да користе ову меру. Подршка за куповину машина и прикључака остаје на снази. Трећа мера су подстицаји за осигурање усева, плодова, вишегодишњих засада и расадника где општина жели да заштити економску цену производње пољопривредних производа и да уколико „фабрику под отвореним небом“ погоде временске неприлике, пољопривредници не гледају само у општину и државу као једино решење да прехране породицу већ им је пружена могућност да општина субвенционише 40% од вредности без ПДВ-а.


Председник општине ће и у наредном периоду наставити да посећује пољопривредне произвођаче по селима наше општине и на тај начин им пружати подршку, јер су они важан чинилац напретка наше општине.


gmПовратак на: Саопштења


logo opstine gornji milanovac

Ћир    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Општина Горњи Милановац

Aдреса: Tаковска 2,

32300 Горњи Mилановац, Србија

Тел: +381 32 / 515 0050

Факс: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Усудити се, то је цена напретка!