opstina gornji milanovac

16. март 2017.
Председник Ковачевић се састао са потпредседницом Владе Зораном Михајловић


Председник општине Горњи Милановац Дејан Ковачевић присуствовао је састанку, у згради Владе Републике Србије, који је организовала потпредседница Владе Републике Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре проф. др Зорана Михајловић.


Тема састанка било је спровођење Закона о озакоњењу објеката и окончање пописа нелегално изграђених објеката.


Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, као министарство које врши надзор над применом Закона о озакоњењу објеката представило је резултате остварене у попису нелегално изграђених објеката.


Потпредседница Владе Зорана Михајловић похвалила је општину Горњи Милановац, која је четврта у Србији по брзини пописа нелегално изграђених објеката.


gm

Председник општине Дејан Ковачевић истакао је након завршеног састанка да је изузетно задовољан како је сам састанак протекао и да је био поносан када је чуо похвале које су изречене на рачун општине Горњи Милановац, по питању процеса озакоњења објеката. Рекао је да ће општина имати корист од таксе за озакоњење у износу од око 100 милиона динара, исто толико и од пореза на непокретности, а та средства ће бити уложена у побољшање инфраструктуре у нашој општини. Похвалио је рад Општинске управе и залагање запослених у њој да се ова фаза процеса озакоњења заврши у рекордном року. Посебно је похвалио нове запослене на процесу озакоњења, који су примљени на основу сагласности Владе Републике Србије, који су сви млади људи, изузетно вредни и који су као тек свршени студенти добили прилику да одмах раде у својој струци.


Састанку је присуствовала и помоћница министарке грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Даринка Ђуран.


gmПовратак на: Саопштења


logo opstine gornji milanovac

Ћир    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Општина Горњи Милановац

Aдреса: Tаковска 2,

32300 Горњи Mилановац, Србија

Тел: +381 32 / 515 0050

Факс: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Усудити се, то је цена напретка!