opstina gornji milanovac

19. април 2017.
Одржана десета редовна седница Скупштине општине


У Свечаној сали Скупштине општине Горњи Милановац, у згради Окружног начелства, одржана је десета редовна седница Скупштине општине.


На почетку седнице у Великој сали органа општине Горњи Милановац утврђен је кворум од 43 одборника. Међутим, због опструкције 7-8 одборника Нове Србије, Зелене странке, Покрета „Млади Милановца“ и једног дела Социјалистичке партије Србије, наставак седнице одржан је у згради Окружног начелства.


Седници је присуствовао 31 одборник што је убедљива већина и потребан број да се седница одржи, без икаквих проблема.


Како се председник Скупштине општине Бошко Миловановић придружио оној групацији која је блокирала рад локалног парламента, заменик председника Скупштине Зоран Радовановић преузео је председавање седницом, сходно Пословнику о раду Скупштине општине.


Како мања група одборника, која опструира рад, није напустила говорницу после неколико опомена, председавајући Радовановић изрекао је казну удаљења са седнице поменутој групи од 7-8 одборника. Како ни тад нису напустили салу, ушло је обезбеђење Општинске управе. Међутим,како би се спречиле нежељене сцене, које не доликују локалном парламенту, већина од 31 одборника донела је одлуку да се наставак седнице одржи у Свечаној сали Скупштине општине.


На почетку Седнице потврђен је мандат одборнику Петру Новковићу који је изабран са листе Кристина Милошевић - Странка Руса, пошто је одборник Бојан Маркељић поднео оставку.


gm

Након тога се приступило тајном гласању, које је прописано Законом о локалној самоуправи, Статутом општине и Пословником о раду Скупштине општине, којим је дужности председника Скупштине општине разрешен Бошко Миловановић из Дружетића. Након тога је, по истом принципу, 31 одборник гласао за мој избор за председника Скупштине.


У наставку седнице дужности су разрешена и три члана Општинског већа - Десимир Јовановић, Јован Матијевић и Иван Бешлагић.


Као шесту тачку, одборници су једногласно изабрали Марију Никетић, Ненада Вучићевића и Милојка Живановића за нове чланове Општинског већа.


Одборници су једногласно донели Одлуку да се изврши екстерна ревизија завршног рачуна буџета општине Горњи Милановац, што је и законска обавеза.


Усвојене су и тачке дневног реда које су се односиле на пословање ЈП за водоснабдевање „Рзав“ Ариље.


Донета је и Одлука о изменама и допунама Одлуке о радним односима, платама, накнадама и другим примањима изабраних, именованих и постављених лица у општини Горњи Милановац.


Настављамо да радимо у интересу грађана наше општине, што ће и Одлуке на наредним седницама Скупштине општине потврдити.


ПРЕДСЕДНИК СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ

ГОРЊИ МИЛАНОВАЦ

Лазар Николић с.р.
Повратак на: Саопштења


logo opstine gornji milanovac

Ћир    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Општина Горњи Милановац

Aдреса: Tаковска 2,

32300 Горњи Mилановац, Србија

Тел: +381 32 / 515 0050

Факс: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Усудити се, то је цена напретка!